Hela sortimentet från Tistelvind AB
I södra Östergötland, i Boxholm, ligger Tistelvind. Vi har under 30 år producerat och utvecklat fermenterade grönsaker i många olika former. Fermentation eller mjölksyrajäsning är ingen nyhet, tvärtom är det en urgammal konserveringsmetod för att få höstens skörd av färska grönsaker att räcka till nästa skörd. Det smartaste med metoden är att den är helt naturligt, det enda man gör är att tillsätta lite salt (ca 1.5%) och packa produkten lufttätt. Sen sköter naturen resten själv- på bara några dagar växer mjölksyrabakterierna till, sänker pH, konkurrerar ut alla dåliga bakterier och utvecklar smakerna och Voila vår surkål eller kimchi är färdig.
Våra produkter är alltid opastöriserade och innehåller hundratals miljoner snälla bakterier per gram produkt. Dessutom kommer våra grönsaker från utvalda svenska ekologiska bönder.
Är man ovan vid det sura så rekommenderar vi att man gör en enkel blandning med majonnäs eller crème fraiche för att mildra syran. Sen passar våra produkter till i princip alla vanliga måltider. Prova själv!
Visste du att 1: Fermentation är den enda tillverkningsform som faktisk ökar halten av vissa vitaminer. När bakterierna tillväxer bildas vissa B vitaminer och ibland även K vitamin.
Visste du att 2: Mikrobiota, mikrobiom, tarmflora – oavsett vad man säger så blir det tydligare och tydligare att tarmens bakterier har en stark påverkan på hur man mår. Att äta Tistelvinds fermenterade och opastöriserade produkter är ett steg i rätt riktning.