100% Klimatkompenserad transport

Ett träd...

Världen står inför en enorm utmaning när det gäller global uppvärmning. Vi är medvetna om den påverkan vi har med våra leveranser och vi vill göra det vi kan för att kompensera de utsläpp vi står för.

Våra leveranser skickas med Schenker företagspaket, en tjänst som är miljöcertifierad enligt ISO 14001. Med en av de mest moderna transportflottorna i norden arbetar Schenker aktivt med att minska sina egna utsläpp. Den koldioxid som ändå blir utsläppt under transporterna går dock att klimatkompensera och vi rekommenderar alla e-handlare och transportörer att göra detta.

Vad vi vet är det endast outofhome.se som tar ansvar för och klimatkompenserar sina transporter bland de stora restaurang-grossisterna på marknaden idag. Vi använder Gold Standard, som levererar FN certifierad Gold Standard. Andra företag som klimatkompenserar är exempelvis, Max hamburgare, Alex & Phil, Kung Markatta, Björn Borg, Luftfartsverket och H&M.

FN certifierad Gold Standard klimatkompensation

FN certifierad Gold Standard klimatkompensation

Gold Standard är framtagen som en kvalitetsstämpel för klimatkompensationsprojekt som innebär högre krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling samt striktare förhållningsregler.

Gold Standard drivs som en global ideell stiftelse och är den enda certifieringsstandarden som är godkänd och betrodd av mer än 80 internationella miljöorganisationer, däribland WWF och Greenpeace. Projekten kontrolleras och godkänns av oberoende revisorer och övervakas av en oberoende teknisk rådgivande kommitté, vilka tillsammans bekräftar att klimatkompensationen genomförts.

Exempel på socialt ansvarstagande kan vara att klimatkompensationsprojekten skapar arbetstillfällen till lokalbefolkningen, bidrar till de lokala skolorna eller förbättrar infrakstrukturen i området – samtidigt som de motverkar CO2 utsläpp.

Eftersom att klimatkompensation Gold Standard garanteras av tredje part och är den enda kompensationen som bl.a. statliga företag får använda.  Läs mer om Gold Standard på goldstandard.org

ekologisk certifierad grossist

Ekologiskt certifierad grossist

Out of Home AB innehar ekologisk certifiering och har en mängd ekologiska alternativ i sortimentet. Organic-serien av kryddor från Santa Maria, kolonialvaror från Saltå Kvarn, storköksartiklar från Di Luca, kaffe från Löfbergs, kall chili-dryck från Caliente, goda allergi-fria eko-fonder från Bong, för att nämna några exempel. Spana även in nyheten Mother Earth, som har en mängd ekologiska torrvaror för storkök så som Quinoa, Chiafrön, Kokosflingor, Pumpakärnor och mycket mer.

Sedan har vi så klart fler miljövänliga alternativ som visserligen inte är ekologiskt stämplade men som är miljövänligare än alternativen. Främst tänker jag på Bio Gen Active, som är en riktigt spännande producent som gör rengöringsmedel och tvål för storhushåll som är 100% naturliga och 100% förnyelsebara. Flera av deras produkter är istället Svanen-märkta och allting produceras på hemmaplan i Jämtland vilket är ytterligare en stor miljöfördel.

En annan leverantör som förtjänar uppmärksamhet är Duni som i många års tid arbetat med att ta fram mer miljövänliga engångsartiklar för restauranger och caféer som har take-away verksamhet. De har ett riktigt stort (och växande) sortiment av komposterbara skålar, boxar, tallrikar och bestick som tillverkas i materialet Bagasse, en innovation där huvudingrediensen är naturliga fibrer, en restprodukt från sockerproduktionen (från sockerrör). Saknar du något ekologiskt sortiment hos oss, tveka inte på att kontakta oss på kundservice@outofhome.se.

Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Du hittar svaret på några av de vanligaste frågorna och kontaktmöjligheter till oss via knappen här nedanför.