Nyheter om Outofhome

Smarta julbord 2020 - Tradition, trend och take away
Nyhet 1 dec 2020

Tradition, trend och take away

Julen står för dörren och i år kämpar vi alla med betydligt mer allvarliga saker än att armbåga oss fram i varuhusen i jakten på överdrivet många julklappar till släkten. I år handlar julen snarare om överlevnad för många, och vikten av att hitta ljusglimtarna i tillvaron, trots att vintermörkret ligger tätare än någonsin tidigare. Att julmysa med nära och kära är de flesta av oss vana vid, men nu handlar det om att tajta till denna krets ännu mer.

Men samtidigt som alla potentiella gäster och kunder uppmanas att stänga in sig i hemmen, är vi säkra på att de inte vill se sina favoritkrogar försvinna från marknaden när ljusningen väl kommer. Därför är det så oerhört viktigt att du anpassar dina erbjudanden efter rådande tider, och gör det enkelt för människor att fortsätta stötta din verksamhet. Detta måste sedan stöttas upp med kommunikation, så har du inte tänkt på marknadsföring tidigare, är det hög tid att sätta igång. Numera finns det många digitala och sociala kanaler med låga uppstartströsklar, där du samtidigt når många av dina gäster utan att behöva offra några större summor.

På Orkla FoodSolutions står de redo att stötta året runt, men här finns även en stark tro på att det går att hitta lösningar som på kort sikt kan rädda delar av julen. Inte minst genom att anamma en trend som varit på uppåtgående under ett bra tag redan – nämligen take away.

Läs mer
Oscar Fond

Innovation och tradition, hand i hand.

Vi kan förstå varför OSCARs fonder, såser, pastor och buljonger varmt tas emot i många storkök, restauranger och caféer. Med bra ingredienser, råvaror och inspiration från norden trollar OSCARs fonder fram kompromisslösa smaksättare att förgylla maträtter med. Vi är glada över att nu kunna erbjuda flera nya artiklar i sortimentet från OSCAR där deras krydda med rökt smak är en av våra favoriter. Har ni inte provat den så är det hög tid!

Ju fler kockar, desto sämre soppa... ett välkänt uttryck som kanske inte är helt klockrent alla tillfällen? Över 100 recept tas fram varje år (!) av OSCARs kockar tillsammans med ett flertal konsumenter för att få till de perfekta smakerna i deras produkter. Varje liten detalj gör stor skillnad för slutresultatet och därför tar dem in smakpaneler till hjälp. Den panelen hade vi inte tackat nej till att sitta med i! För att då fram varje liten smak ur råvarorna har OSCAR en tillsats som dem använder sig av flitigt - tid. Vi rekommenderar er att se över några av de 100 recepten som finns på OSCARs (Nestlés) hemsida för en uppsjö av inspiration.

Premium, signature eller koncentrat - vilken ska man välja?Det lättaste svaret hade varit att man kan använda alla varianter till allt. Och visst går det fint, men det finns såklart en baktanke bakom varje koncept. Är man ute efter den snabbaste vägen till god kryddning är premiumsortimentet svaret. Då varje produkt i serien premium är värmebehandlade så går dem fint att tillsätta i både varma som kalla rätter och smakerna framhävs på en gång. Visst är det smidigt? Bredden för användningsområdena är stor då produkterna kan användas till allt ifrån fudge med fermenterad peppar till piggvar med vitvinssås (dock kanske inte i kombination med varandra?).

Läs mer
Outofhome-teamet växer

Outofhome-teamet växer

Out of Home växer och tar nu in fyra nya personer till teamet. Tillsammans utmanar vi en hel bransch. Vi tar producenter och kunder närmare varandra genom transparens och modern e-handel i världsklass. Vi samarbetar med starka, små, nya, nischade, goda, traditionella, lokala och innovativa varumärken. Det här är vårt drömjobb och vi hoppas att det även kan bli ditt.

Vårt huvudkontor ligger i Göteborg vid Gamlestadens fabriker. Det är bokstavligen högt till tak i bägge bemärkelser. Vi samarbetar med några av de roligaste livsmedelsleverantörerna i Sverige och har förmånen att få prova spännande mat och dryck ofta. Det finns pingpong-bord, biljardbord, playstation, popcornmaskin, espressomaskin och kaffebar yada yada samt obegränsat med dryck och snacks. Men det är inte därför du vill jobba hos oss. Det här blir dina kollegor - vi är ganska trevliga, vi lovar. Det kanske inte ser ut så men vi har alla en liten släng av rebell i oss. Vi älskar att utmana traditionella arbetssätt och vill hela tiden utveckla det vi gör och nå målet med att ta producenter och kunder närmare varandra - på alla sätt som går.

I år har över 2500 nya kunder börjat använda outofhome.se. Nästa år kommer vi fortsätta öka. Därför rekryterar vi nu fyra stjärnor. En frontendutvecklare och en backendutvecklare baserade i Göteborg. En KAM och en till i vårt Brand Success Team till vårt kontor i Stockholm. Läs mer om tjänsterna nedan och skicka in ditt CV samt en kort text om dig till kontakt@outofhome.se.

Läs mer
Kärlek vid första ögonkastet

Kärlek vid första ögonkastet?

Att omfamna den växtbaserade maten som om de vore kärlek vid första ögonkastet, det är något som eftersträvas varje dag hos Hälsans kök. Ända sedan år 1969 har de experimenterat fram goda och hälsosamma vegetariska och veganska alternativ för de som inte vill äta kött av vilken anledning som helst(vilket vi på OutofHome diggar starkt).

Ett nerlagt mejeri var startskottet.Hälsans kök grundades av Erik som påbörjade resan när han utforskade hur en växtbaserad kost kunde påverka hälsan efter att hans pappa dog bara 49 år gammal. Erik ville få människor att upptäcka den gröna maten och köpte ett nedlagt mejeri där han producerade plantbaserad mat, som han sedan körde ut runt om i Stockholm i sin lilla bil. En frysbil hämtade upp mat från fabriken en gång i veckan och körde ut till övriga ställen, och på den vägen var det... Men att argumentera för en växtbaserad kost har inte varit lätt. I början mötte han motstånd som att människor påstod att vi behöver kött från protein för att må bra. Men trots detta fortsatte Erik och idag blir fler och fler människor medvetna om hur gott växtbaserad mat är och att den kan ersätta kött rakt av.

Hälsa, miljö eller trend? Att äta vegetariskt har länge funnits på kartan och fler och fler människor upptäcker hur enkelt kött kan bytas ut mot plantbaserad mat istället. Att det är bra för hälsan med vegetarisk och vegansk kost finns många studier på och jag ser mer och mer att de blivit en (bra)trend att äta vegetarisk/veganskt för både hälsa och miljö. Hälsans kök jobbar mot en klimatsmartare framtid där förpackningarna numera är återvinningsbara och sojaproteinet som används i produkterna för det mesta kommer från Europa.

Läs mer
En retard beer tack!

En retard beer tack!

En bit utanför Göteborg i Västra Frölunda ligger det ett ölbryggeri med stora framgångar och spännande ölsorter med namn och utseende som väcker uppmärksamhet. Beermiths grundades 2015 av Engelsmannen Dave Barrat och hans fru Malin Barrat. Dave hade i över 35 år varit en öl bryggeri-entusiast, och när chansen att starta ett helt eget ölbryggeri dök upp så gick Malin och Dave all in med stora visioner om att vara ett framgångsrikt familjeföretag inom ölbryggeri-branschen. Beersmiths många och spännande ölsorter säljs idag på bland annat systembolaget för privatpersoner och hos oss på Outofhome för restauranger och pubar.

West Coast Bryggeri till BeersmithsMen det har inte bara varit en framgångssaga för Beersmiths. När företaget grundades 2015 hette de nämligen West Coast Bryggeri, men bytte sedan frivilligt namn till West Coast Beersmiths. Det nya namnet blev dock inte långvarigt då de hamnade i en namntvist med en stor aktör inom branschen som ansåg att deras namn låg för nära en av deras egna produkter, och inte ville förväxlas med dem. Det blev en lång och utdragen tvist där Beersmiths tillslut insåg att det inte var lönsamt att fortsätta. Då blev de nya namnet istället Beersmiths, och introducerades för första gången för alla öldrickare under Öl & Whiskymässan i Göteborg under 2018. Nu 2020 har de blivit varma i kläderna i det nya namnet Beersmiths och ölsorterna finns på många utvalda pubar runt om i Göteborg och deras ölbryggeri har en given plats på kartan för Göteborgs bästa lokala ölbryggerier.

Retard BeerEn öl som många förmodligen höjer på ögonbrynen åt när de ser den i baren är "Beersmiths Retard Beer" där etiketten färeställer en funktionsnedsatt i rullstol och en emoji som dreglar. Det kan låta förnedrande, men budskapet är tvärtemot. Ölens syfte är att motverka fördomar mot personer som har funktionsnedsättningar av olika slag och är ett resultat av Beersmiths samarbete med gil.se som sedan 1989 arbetat för ett bättre samhälle för dessa individer. Retard Beer New England IPA är en ljus och grumlig hazy IPA bryggd med humlesorterna Mosaic och Citra. Med aromer som lime, blåbär, bubbelgum och ett avslut i rosor är detta en både spännande, frisk och fräsch fläkt med kraftfull humlearom. Helt klart en öl värt att testa för ett gott syfte! Andra spännande namn i Beersmiths sortiment är bland annat "Wheat or without you", "Stört Folk" och "Dubbel Trubbel". Om jag fick frågan på en pub att välja mellan ha en vanlig lager eller en "Dubbel trubbel" hade jag kvickt svarat en dubbel trubbel tack! Smart drag av Beersmiths och enligt mig är dessa helt klart vinnare på pubar och barer för öl-entusiaster!

Läs mer
Zoega´s, drömmen om den perfekta mörkrosten

Zoega´s, drömmen om den perfekta mörkrosten

Jag sitter på min soliga balkong i söderläge med en kopp Zoegas Mollbergs blandning i handen. Jag kisar upp mot solen och njuter. Tänk att sol och kaffe kan vara så gott! Jag tar en ny sipp på det fylliga kaffet och känner smakerna av smörkola och svarta vinbär gifta sig med mörkrostens fyllighet, det perfekta kaffet tänker jag, mmmmh! Det finns verkligen så mycket olika kaffesorter i världen, olika rostningsgrader, smaker, aromer och tillverkare. Zoegas som är min personliga favorit har rostat kaffebönor i över 130 år. Låt oss ta en tripp tillbaka i tiden och se hur det gick till….

Allt började med en kaffebrännare och en kaffekvarn 1881 öppnade Carlos Zoéga sin egna kaffehandel där han fokuserade på mörkrostat kaffe. Under den tiden var det mörkrostade kaffet unikt och speciellt, och hade inte blivit introducerat på marknaden i så stor utsträckning. Carlos fru Maria Zoéga delade hans passion för mörkrostat kaffe och de bestämde sig för att satsa på detta tillsammans och flyttade till Helsingborg. Två år efter starten av Zoégas dog Carlos plötsligt och Maria stod ensam kvar gravid med deras andra barn och en dotter på 2 år. Trots dessa tragiska omständigheter var Maria fast besluten att fortsätta med företaget och hennes starka vilja och entreprenörskap gjorde att det gick riktigt bra… såpass bra att Zoéga idag är en av de största kaffe leverantörerna i Sverige och producerar mer än 17 000 ton kaffe per år, riktigt häftigt!

Från planta till kopp Zoega har sitt egna kafferosteri i Helsingborg och kaffebönorna som används kommer från flera olika länder runt om i världen. Kaffeträden där kaffebönorna växer på är placerade runt ekvatorn på höga höjder(även kallat kaffebältet) då de trivs bäst i fuktigt och varmt klimat. Kaffebären som sitter på träden handplockas när de är mogna och har rätt färg. Sedan finns det olika processer att tvätta och torka bären för att få fram olika karaktärer på kaffebönorna.För ett kaffe med bärig och söt karaktär läggs högröda mogna bär ut i solen för torkning som gör att sötman från bären torkar in i bönorna och skapar den söta karaktären naturligt. För en elegant och syrligare karaktär avlägsnas skal och fruktkött i en skalmaskin kallad pulper efter plockning och blir sen lagda i en vattenbassäng för att tvättas och det naturliga sockerlagen på bönorna försvinner.För en fyllig och mer karamelliserad och söt karaktär avlägsnas skal och fruktkött i en pulper och läggs sedan direkt på torkbord. Då är sockerlagen kvar och kaffet blir sötare. Efter val av processmetod och karaktär, sorteras kaffebönorna för hand där de defekta och omogna bönorna plockas bort för att kaffebonden skall kunna säkerhetsställa kvalité och få bättre betalt för sina kaffebönor. Därefter skeppas kaffebönorna över land och hav och landar i kafferosteriet och rostas för att bli det goda kaffet vi dricker i våra koppar varje dag. Vilken grej va? Jag tycker hela denna processen är väldigt häftig och något jag helt klart hade velat uppleva i verkligheten någon gång i livet!

Läs mer
Tänk matsvinns-smart med Rscued!

Tänk matsvinns-smart med Rscued!

Matsvinn har länge varit ett problem i vår värld, men det finns en lösning. Att använda svinnet till något gott, fräscht och klimatsmart!

30% av alla odlade frukter och grönsaker slängs.I världen idag odlas det oändligt mycket frukter och grönsaker, men visste du att av allt som odlas slängs ca 30%? Det är helt galet. Dessutom är det som slängs inte alltid ens dåligt, utan kan vara endast lite kantstött eller ha något skönhetsfel som inte duger till att säljas i matkedjornas fruktavdelningar. Problemet med matsvinn är inget nytt, utan funnits i många, många år och konstigt nog har matjättarna inte själva gjort några åtgärder under alla dessa år för att rädda svinnet. RSCUED är ett företag som tog tag i problemet och gjorde något åt saken. De räddar flera ton frukt varje vecka som annars skulle slängts och gör dem istället till härliga och fräscha juicer och andra spännande produkter.

Jag själv har arbetat på en matbutik en gång i tiden och minns att vi fick instruktioner att slänga frukt och grönsaker som hade minsta lilla märke på sig, och troligen ändå skulle väljas bort av kunderna som plockade ner dem i sin kasse. Tur att Rscued tog matsvinnet i sina egna händer och bestämde sig för att rädda frukt och grönsaker och förvandla det till smaskiga produkter.

Läs mer
Ledande leverantör av nyttigare godis

Ledande leverantör av nyttigare godis

Det är kul att få berätta om kul leverantörer. Nu lanserar vi Tweek, ett godis för den hälsomedvetna människan med sötsug. Sortimentet består i sex påsar med härliga blandningar av godis med olika smaker som passar de flesta. Flera kunder har redan hittat till godsakerna så det är hög tid att berätta mer för er som missat detta!

Experiment i ett kök i centrala StockholmGodiset tillverkas idag på västkusten i Varberg men startade (som så mycket annat?!) med en rad experiment i ett kök i Stockholm. Grundaren Åsa Rosén hade alltid en kärlek till godis men letade efter ett alternativ av hälsosammare sötsaker. Ingenting som passade fanns på marknaden och så föddes Tweek Sweets.

Det krävdes många experiment med råvaror och ingredienser och intensivt arbete med produktutvecklingen för att nå det ultimata målet. Att tillfredsställa både kropp och själ i samma tugga. Nu är Tweek en bra bit på vägen och vi ser med spänning på vad de skall hitta på för nya smaker i framtiden.

Läs mer
The Skeleton Crew

The Skeleton Crew

Beställningar är sedan 16/3 ner cirka 60% mot prognos. För att kunna behålla all personal har vi därför valt att gå ner med 60% arbetsminskning genom korttidspermittering. Vi ber därför om er förståelse om det kan ta längre tid att komma fram till oss än vanligt.

KundtjänstFör närvarande är telefon-kundtjänsten endast öppen förmiddagar 9-12.

De som kommer svara om du hör av dig:

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-15
kundservice@outofhome.se