#foodservice

Energidrycken som ger dig vingar

Red Bull - världsjätten bakom produktkategorin energidryck finns nu i sortimentet på outofhome.se. Red Bull levererar energidryck för den som vill prestera med extra energi, oavsett om det gäller en lång bilkö, krävande arbetsdagar eller världsmästerskap.

Företaget grundades i mitten på 1980-talet och har sedan den dagen sålt mer än 62 miljarder burkar Red Bull. Med sitt unika marknadsföringskoncept, representeras drycken av toppidrottare världen över, varför de når ett enormt globalt intresse. Den globala lanseringen har resulterat i att Red Bull säljs i 171 länder världen över. Att erbjuda Red Bull i sortimentet känns därför helt rätt från vår sida.

"Vårt sortiment fortsätter att växa och en hel del av våra kunder har efterfrågat Red Bull. Nu finns det äntligen i lager och det känns så klart otroligt bra" säger Jacob Hillestad, marknadschef på outofhome.se.

Läs mer

Näringsrik barnmat på rena råvaror

Alex & Phil kommer ur en härlig vision: Ärlig, ekologisk och rättvis barnmat. De små förpackningarna passar utmärkt on-the-go och är fullproppade med näringsrik mat gjorda på bra råvaror och tillverkade på ett bra sätt.

Företaget växte fram genom dess grundare, Jenny Wessblad Hårdhs, bestämda ambition om att leverera en barnmat de kan stå bakom till 100%. Hon saknade ett alternativ på marknaden som både smakar gott, är fylld med näring samt som är hållbar gentemot vår omvärld. Av den anledningen är alla produkter KRAV-märkta och ekologiska, och som att inte det är nog, donerar Alex & Phil 50 öre till barn på flykt för varje såld portion. Good smoothie = good gärning. Dessutom klimatkompenserar Alex & Phil hela sin produkt från grunden vilket är mycket imponerande.

Produkterna är det ultimata komplementet för caféer, restauranger och hotell som vill erbjuda ett alternativ för den yngsta gästen. För samtliga verksamheter där familjer kommer på besök, kan Alex & Phil mycket troligen visa sig vara räddaren i nöden. Nyheten i sortimentet är därför en viktig komponent i vårt mål om att erbjuda genombra produkter för alla caféer och restauranger runt om i Sverige.

Läs mer

Ballerina eller singoalla?

Den eviga frågan. Tätt följt av, äter du hela eller innehållet först? Hur som helst, nu finns Göteborgs Kex i lagret och det är just extra kul eftersom att vi alla (förutom en stackare från Karlskrona) är uppvuxna i Götet. Ballerina är nog en del av blodet, man kan nästan känna smaken bara av att se det lilla runda chokladkexet.

Företaget ligger i Kungälv, ett maratonlopp bort från Göteborg, och grundades redan 1888. Företaget köpte senare in sig i Örebro Kexfabrik och fick därmed tillgång till det populära Brago-kexet i sortimentet ungefär samtidigt som Ballerina kom i mitten av 1900-talet. Klassiska Guld Marie och och Kung Oscars pepparkakor kom redan i slutet på 1800-talet. Idag ägs bolaget av Orkla Confectionary & Snacks sedan 1994.

"Vi har tagit in ett grundsortiment av Göteborgskex med alla klassiker som Digistive, Ballerina, Singoalla, Brago, Hushållswafers och Smörgåsrån. Vi tänker att de caféer, föreningar och andra verksamheter som handlar kan vara intresserade av detta anrika varumärke." - säger Jacob Hillestad, marknadschef på outofhome.se. "Annars får vi bokstavligen själva äta upp kakorna – så det är ju win-win egentligen."

Läs mer

Klimatkompensera som företag

För ungefär två år sedan började vi klimatkompensera alla våra transporter. För två år sedan var vi ett annat företag, vi har fyrdubblat vår omsättning sedan dess och därmed även våra leveranser men klimatkompensationen är någonting vi är stolta över och håller fast vid. Här är nyheten vi skrev för två år sedan när vi berättade om vår satsning kring 100% klimatkompenserad transport. Vi vill med det här inlägget berätta om några av de lärdommar vi fått från satsningen för dig som går i tankarna om att klimatkompensera.

Vad innebär det att klimatkompensera?Väldigt förenklat så innebär det att du betalar en summa pengar för att minska utsläpp av växthusgaser någon annanstans. Rent konkret kanske det innebär att du subventionerar en modern och effektiv spis för en familj i Darfur. Familjen har sedan tidigare en traditionell ugn som tänds med kol och ved. Varje utbytt spis besparar 4 ton CO2 i utsläpp varje år. Du kan läsa mer och stödja ett sådant projekt här: goldstandard.org/projects/darfur-low-s...

Vad kostar det att klimatkompensera?En person i Sverige släpper ut ungefär 4,5 ton CO2 per år enligt The World Bank (2014). Att klimatkompensera 1 ton CO2 kostar 100-160 SEK beroende på vilket projekt du väljer att stötta på goldstandard.org. Att klimatkompensera för ett år av en privatpersons utsläpp kan alltså kosta så lite som 450 SEK. Det är dessutom en klimatkompensation med certifieringen Gold Standard. Med över 1400 olika projekt i över 80 länder samt säkerställt av tredje part är det en av de bästa sätten för att verkligen göra skillnad.

Läs mer

Dags att dricka ur koppen

Löfbergs är en av världens största importörer av Fairtrade och ekologiskt kaffe. Dessutom är de marknadsledare när det gäller kaffe inom Foodservice. Kafferosteriet Löfbergs har blivit kända för sitt hållbarhetsarbete som sitter i väggarna för kaffeskrapan i Karlstad – kanske är det just det som gör de som populärt bland caféer, restauranger, hotell och deras gäster. Det är därför extra kul att se när de tänker utanför boxen – och det har de verkligen gjort nu med sin senaste kampanj: Caffe Slatte.

Svenskarna häller i snitt bort var tredje kopp kaffe. VAR TREDJE! En kopp motsvarar ungefär 64 kaffebönor, handplockade på avlägsna sluttningar och fraktade först på åsnerygg och sedan på lastfartyg till Sverige, i många fall över 1000 mil. Därefter lägger Löfbergs till sin kärlek till bönan med en nogrann rostning till rätt smak. Och här sitter jag i Göteborg med en slatt framför mig och skriver detta. Visst är det lite märkligt att ett företag vars huvudverksamhet kretsar kring kaffeförsäljning vill att vi skall hälla upp mindre kaffe i koppen, men de har ju rätt. Det gäller att ta vara på den råvara som redan finns.

Det beräknas att 125 miljoner människor är beroende av kaffehandel för sin levnad vilket gör kaffe till en av världens största handelsvaror. Cirka 25 miljoner kaffebönder livnär sig på kaffeodling som till sist leder till den kopp svart guld du har i handen. Nu är kaffet hotat på grund av klimatförändringar och det är framförallt Arabica, den kaffesort vi använder mest i Sverige, som är mest utsatt.

Läs mer

Vi presenterar outofhome.se 3.0

Många månaders planering, skissande vid ritbordet och kod-knackande är till ända. Resultatet är outofhome.se - version 3.0.

Den stora uppdateringen är ett lika stort steg framåt. Avancerad teknik gör det möjligt att presentera det nästan 2000 artiklar stora sortimentet på millisekunder. "En stor anledning för 3.0 är att sortimentet växte ur hemsidan. Vi var begränsade och kunde helt enkelt inte visa upp hela sortimentet på ett bra sätt" säger Jacob Hillestad, marknadschef på outofhome.se. "Den helt otroligt snabba laddningstiden tillsammans med den nya filternavigeringen gör det till en mycket enklare att hitta det man söker i det växande sortimentet."

Bakom utséendet ligger en kraftig sökmotor som med hjälp av produktattribut gör det möjligt för kunder att se ett brett sortiment eller att utforska mer precisa val, som exempelvis Arabica kaffe från Sydamerika eller bronsvalsad pasta. "Nörden i mig älskar möjligheten även om det kanske inte är troligt att många går ner riktigt så specifikt i sina filterval," fortsätter Jacob.

Läs mer

Stort tack för 2017

Hoppas att ni haft ett gott nytt år! När vi tittar i backspegeln på 2017 kan vi inte annat än häpna över den enorma skillnaden jämfört med idag. Hela året var en otrolig resa. Milstenar och rekord som i stunden kändes överväldigande är nästan löjliga jämfört med idag. Med ett nästan dubbelt så stort sortiment och mer än dubbelt så många kunder kan vi inte mer än ödmjukast tacka och hoppas på ert fortsatta förtroende.

Mycket är bra men mycket kan också bli bättre. 2018 ser ut att bli ett otroligt år och vi har flera superspännande projekt på gång som vi bara väntar på att få berätta om. Med risk för att låta som en klyscha: Vi lovar att alltid bli bättre och det hoppas vi att ni kommer att se konkreta bevis för under våren. Tveka inte på att ge oss feedback när ni handlar, det finns ett speciellt fält för detta när ni lagt order och vi lusläser varenda kommentar!

Även ett jättetack till er leverantörer som med passion och innovation fortsätter hjälpa oss fyllla outofhome med fantastiska produkter. Gemensamt hjälper ni till att skapa en fri marknad inom Foodservice, där vi kan erbjuda schyssta priser på bra produkter över hela Sverige.

Läs mer

Två speciella specialkaffen från Löfbergs

Specialkaffet från Löfbergs är deras absolut mest exklusiva kaffe och kraven är höga. Kaffet måste förutom att vara anmärkningsvärt gott också kunna berätta en fängslande historia såväl som vara tydligt kopplat till sitt ursprung. Nu har Löfbergs hittat två nya kaffebönor som uppfyller kriterierna, Santana från Brasilien och Tanzania AA, föga förvånande från just Tanzania.

Dessa produkter är ett steg i Löfbergs arbete med att gynna och främja lokala kaffeodlare världen över och samtidigt säkra kvalitén på morgondagens kaffe. Bönderna förfogar över fantastiska odlingar men behöver utbildning och ekonomiskt stöd för att kunna göra dem rättvisa. Både i Syd-Amerika och i Tanzania har kaffebönorna odlats under ultimata förhållanden för att sedan plockas, tvättas och torkas med unika tillvägagångssätt. Genomförs sedan en avvägd rostning och en idealisk bryggning så har ni två helt enastående goda kaffen som dessutom har härliga historier att bjuda på.

Santana från Brasilien, FairtradeI snart 10 år har Löfbergs sökt efter det perfekta kaffet i Brasilien, nu har de funnit vad de letat efter. Santana är en liten ort i hjärtat av ett av landets mest uppskattade kaffedistrikt. Där arbetar varje dag uppemot 275 000 kaffeodlare med målet att få dela med sig av sina kaffebönor världen över.

Läs mer
Trend 2 dec 2017

Mer vegetariskt på julbordet

Traditionellt sätt brukar julbordet vara en köttfyld högtid. Skinka och köttbullar upp till tänderna och en lång kött-baksmälla väntar. Men för den som vill hitta alternativ till den vanliga julmaten börjar fler hitta ut på marknaden. Var femte person vill nämligen äta mer vegetariskt på julbordet, enligt Matometern från Coop, någonting som flera restauranger i framkant varit snabba med att erbjuda.

Ökad efterfrågan på vegetarisk matVar fjärde ungdom (16-24) i Sverige äter vegetariskt i någon utsträckning. I februari i år skrev vi om den ökande vegetariska trenden bland ungdomar då 9% idag identifierar sig som vegetarianer. Det är 3% mer än samma siffra 2009. Flexitarianer (allätare som ämnar äta mindre kött och mer vegetariskt) blir samtidigt fler och fler. En undersökning av Axfood hösten 2016 kom fram till att nästan varannan svensk idag är Flexitarian. Undersökningen visar också att flexitarianerna önskar att de hade mer kunskap om hur man lagar vegetarisk mat.

Vi pratade med en vegetarian som precis blivit medsläpad på ett julbord med företaget till en restaurang som vi låter vara anonym. Henrik, 23 år, var inte supernöjd när han kom hem även om han varit med om det förr. "Jag fick äta mig mätt på dessertmenyn. Innan blev det en förrätt av potatis, surkål och lingsylt. Men så där brukar det vara så jag är van."

Läs mer