Nyheter om Outofhome

Balls of Heaven

Balls of Heaven

Om man bortser från att produktnamnet Balls of Heaven är (lite för) roligt så finns det någonting särskilt fint med Peas of Heaven. Hantverket och tillverkningen sker i familjeföretaget H Karlsson Charkuteri i Härryda utanför Göteborg. Med över 100 års erfarenhet och traditioner av att tillverka kött från svenska råvaror är kanske detta det ultimata mötet mellan kött och växtbaserat. Peas of Heaven med ett tjog olika produkter, tillverkas som namnet antyder, av ärta.

Ärtorna från himmelnIdag finns det många växtbaserade veganska alternativ på marknaden. Min mamma blev ganska tidigt vegan (90-tal) och jag har därför fått möjligheten att växa upp i ett sortiment av alternativ som hela tiden blivit fler och fler. De flesta tillverkas fortfarande av soja, ett bra alternativ till kött om man ser det ur ett klimatperspektiv men det är klart att det vore bättre om det gick att hitta en råvara ännu närmare hemmet. Ärtan som råvara finns ju här i Sverige och de senaste åren har det skapats flera nya innovationer på ärta i den växtbaserade kategorin. Ett exempel är Sproud som gör en skumbar ärtmjölk för baristor på café och restaurang.

Charkuteriföretaget Härryda Karlsson har i hundra år tillverkat produkter av svenskt kött och det var därför en naturlig väg att se sig om i det svenska växtriket efter en råvara för deras nya veganska idé som kom att bli Peas of Heaven. Produkterna innehåller heller inte soja eller gluten vilket gör att den passar ännu fler gäster på gatuköket, restaurangen eller caféet.

Läs mer
En retard beer tack!

En retard beer tack!

En bit utanför Göteborg i Västra Frölunda ligger det ett ölbryggeri med stora framgångar och spännande ölsorter med namn och utseende som väcker uppmärksamhet. Beermiths grundades 2015 av Engelsmannen Dave Barrat och hans fru Malin Barrat. Dave hade i över 35 år varit en öl bryggeri-entusiast, och när chansen att starta ett helt eget ölbryggeri dök upp så gick Malin och Dave all in med stora visioner om att vara ett framgångsrikt familjeföretag inom ölbryggeri-branschen. Beersmiths många och spännande ölsorter säljs idag på bland annat systembolaget för privatpersoner och hos oss på Outofhome för restauranger och pubar.

West Coast Bryggeri till BeersmithsMen det har inte bara varit en framgångssaga för Beersmiths. När företaget grundades 2015 hette de nämligen West Coast Bryggeri, men bytte sedan frivilligt namn till West Coast Beersmiths. Det nya namnet blev dock inte långvarigt då de hamnade i en namntvist med en stor aktör inom branschen som ansåg att deras namn låg för nära en av deras egna produkter, och inte ville förväxlas med dem. Det blev en lång och utdragen tvist där Beersmiths tillslut insåg att det inte var lönsamt att fortsätta. Då blev de nya namnet istället Beersmiths, och introducerades för första gången för alla öldrickare under Öl & Whiskymässan i Göteborg under 2018. Nu 2020 har de blivit varma i kläderna i det nya namnet Beersmiths och ölsorterna finns på många utvalda pubar runt om i Göteborg och deras ölbryggeri har en given plats på kartan för Göteborgs bästa lokala ölbryggerier.

Retard BeerEn öl som många förmodligen höjer på ögonbrynen åt när de ser den i baren är "Beersmiths Retard Beer" där etiketten färeställer en funktionsnedsatt i rullstol och en emoji som dreglar. Det kan låta förnedrande, men budskapet är tvärtemot. Ölens syfte är att motverka fördomar mot personer som har funktionsnedsättningar av olika slag och är ett resultat av Beersmiths samarbete med gil.se som sedan 1989 arbetat för ett bättre samhälle för dessa individer. Retard Beer New England IPA är en ljus och grumlig hazy IPA bryggd med humlesorterna Mosaic och Citra. Med aromer som lime, blåbär, bubbelgum och ett avslut i rosor är detta en både spännande, frisk och fräsch fläkt med kraftfull humlearom. Helt klart en öl värt att testa för ett gott syfte! Andra spännande namn i Beersmiths sortiment är bland annat "Wheat or without you", "Stört Folk" och "Dubbel Trubbel". Om jag fick frågan på en pub att välja mellan ha en vanlig lager eller en "Dubbel trubbel" hade jag kvickt svarat en dubbel trubbel tack! Smart drag av Beersmiths och enligt mig är dessa helt klart vinnare på pubar och barer för öl-entusiaster!

Läs mer
Zoega´s, drömmen om den perfekta mörkrosten

Zoega´s, drömmen om den perfekta mörkrosten

Jag sitter på min soliga balkong i söderläge med en kopp Zoegas Mollbergs blandning i handen. Jag kisar upp mot solen och njuter. Tänk att sol och kaffe kan vara så gott! Jag tar en ny sipp på det fylliga kaffet och känner smakerna av smörkola och svarta vinbär gifta sig med mörkrostens fyllighet, det perfekta kaffet tänker jag, mmmmh! Det finns verkligen så mycket olika kaffesorter i världen, olika rostningsgrader, smaker, aromer och tillverkare. Zoegas som är min personliga favorit har rostat kaffebönor i över 130 år. Låt oss ta en tripp tillbaka i tiden och se hur det gick till….

Allt började med en kaffebrännare och en kaffekvarn 1881 öppnade Carlos Zoéga sin egna kaffehandel där han fokuserade på mörkrostat kaffe. Under den tiden var det mörkrostade kaffet unikt och speciellt, och hade inte blivit introducerat på marknaden i så stor utsträckning. Carlos fru Maria Zoéga delade hans passion för mörkrostat kaffe och de bestämde sig för att satsa på detta tillsammans och flyttade till Helsingborg. Två år efter starten av Zoégas dog Carlos plötsligt och Maria stod ensam kvar gravid med deras andra barn och en dotter på 2 år. Trots dessa tragiska omständigheter var Maria fast besluten att fortsätta med företaget och hennes starka vilja och entreprenörskap gjorde att det gick riktigt bra… såpass bra att Zoéga idag är en av de största kaffe leverantörerna i Sverige och producerar mer än 17 000 ton kaffe per år, riktigt häftigt!

Från planta till kopp Zoega har sitt egna kafferosteri i Helsingborg och kaffebönorna som används kommer från flera olika länder runt om i världen. Kaffeträden där kaffebönorna växer på är placerade runt ekvatorn på höga höjder(även kallat kaffebältet) då de trivs bäst i fuktigt och varmt klimat. Kaffebären som sitter på träden handplockas när de är mogna och har rätt färg. Sedan finns det olika processer att tvätta och torka bären för att få fram olika karaktärer på kaffebönorna.För ett kaffe med bärig och söt karaktär läggs högröda mogna bär ut i solen för torkning som gör att sötman från bären torkar in i bönorna och skapar den söta karaktären naturligt. För en elegant och syrligare karaktär avlägsnas skal och fruktkött i en skalmaskin kallad pulper efter plockning och blir sen lagda i en vattenbassäng för att tvättas och det naturliga sockerlagen på bönorna försvinner.För en fyllig och mer karamelliserad och söt karaktär avlägsnas skal och fruktkött i en pulper och läggs sedan direkt på torkbord. Då är sockerlagen kvar och kaffet blir sötare. Efter val av processmetod och karaktär, sorteras kaffebönorna för hand där de defekta och omogna bönorna plockas bort för att kaffebonden skall kunna säkerhetsställa kvalité och få bättre betalt för sina kaffebönor. Därefter skeppas kaffebönorna över land och hav och landar i kafferosteriet och rostas för att bli det goda kaffet vi dricker i våra koppar varje dag. Vilken grej va? Jag tycker hela denna processen är väldigt häftig och något jag helt klart hade velat uppleva i verkligheten någon gång i livet!

Läs mer
Tänk matsvinns-smart med Rscued!

Tänk matsvinns-smart med Rscued!

Matsvinn har länge varit ett problem i vår värld, men det finns en lösning. Att använda svinnet till något gott, fräscht och klimatsmart!

30% av alla odlade frukter och grönsaker slängs.I världen idag odlas det oändligt mycket frukter och grönsaker, men visste du att av allt som odlas slängs ca 30%? Det är helt galet. Dessutom är det som slängs inte alltid ens dåligt, utan kan vara endast lite kantstött eller ha något skönhetsfel som inte duger till att säljas i matkedjornas fruktavdelningar. Problemet med matsvinn är inget nytt, utan funnits i många, många år och konstigt nog har matjättarna inte själva gjort några åtgärder under alla dessa år för att rädda svinnet. RSCUED är ett företag som tog tag i problemet och gjorde något åt saken. De räddar flera ton frukt varje vecka som annars skulle slängts och gör dem istället till härliga och fräscha juicer och andra spännande produkter.

Jag själv har arbetat på en matbutik en gång i tiden och minns att vi fick instruktioner att slänga frukt och grönsaker som hade minsta lilla märke på sig, och troligen ändå skulle väljas bort av kunderna som plockade ner dem i sin kasse. Tur att Rscued tog matsvinnet i sina egna händer och bestämde sig för att rädda frukt och grönsaker och förvandla det till smaskiga produkter.

Läs mer
Ledande leverantör av nyttigare godis

Ledande leverantör av nyttigare godis

Det är kul att få berätta om kul leverantörer. Nu lanserar vi Tweek, ett godis för den hälsomedvetna människan med sötsug. Sortimentet består i sex påsar med härliga blandningar av godis med olika smaker som passar de flesta. Flera kunder har redan hittat till godsakerna så det är hög tid att berätta mer för er som missat detta!

Experiment i ett kök i centrala StockholmGodiset tillverkas idag på västkusten i Varberg men startade (som så mycket annat?!) med en rad experiment i ett kök i Stockholm. Grundaren Åsa Rosén hade alltid en kärlek till godis men letade efter ett alternativ av hälsosammare sötsaker. Ingenting som passade fanns på marknaden och så föddes Tweek Sweets.

Det krävdes många experiment med råvaror och ingredienser och intensivt arbete med produktutvecklingen för att nå det ultimata målet. Att tillfredsställa både kropp och själ i samma tugga. Nu är Tweek en bra bit på vägen och vi ser med spänning på vad de skall hitta på för nya smaker i framtiden.

Läs mer
The Skeleton Crew

The Skeleton Crew

Beställningar är sedan 16/3 ner cirka 60% mot prognos. För att kunna behålla all personal har vi därför valt att gå ner med 60% arbetsminskning genom korttidspermittering. Vi ber därför om er förståelse om det kan ta längre tid att komma fram till oss än vanligt.

KundtjänstFör närvarande är telefon-kundtjänsten endast öppen förmiddagar 9-12.

De som kommer svara om du hör av dig:

Läs mer
Handdesinfektion till inköpspris

Handdesinfektion till inköpspris

Enligt rekommendationer från folkhälsomyndigheten bör man tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder. Se film från 1177 för hur du bör gå tillväga. Har man inte tillgång till tvål och vatten kan man använda handdesinfektion. Vi har de senaste veckorna varit på jakt efter detta då det snabbt tog slut hos oss. Mer och mer blir nu tillgängligt och vi har nu fått in och börjat leverera ut den första artikeln från varumärket Prebona.

Prebona Desinfektion använder en patenterad teknik och är testad med EU standards EN 1275 och EN 1040 samt av Karolinska Institutet i Stockholm. Prebona Desinfektion är även registrerat hos svenska kemikalieinspektionen. Den unika sammansättningen utan alkohol gör att händerna inte torkar ut, samtidigt som den ger ett längre skydd mot virus, bakterier och svamp jämfört med liknande alkoholbaserade desinfektionsmedel. Produktblad hittas här.

Vår logistikpartner No Waste Logistics har gått med på att stryka plock-kostnader för artikeln och vi på Out of Home har därför kunna trycka ner priset för er till inköpspris för att kunna få ut det till så många restauranger, caféer, hotell och verksamheter som möjligt. För att det skall räcka till alla har vi satt en begränsning på 12 flaskor eller 1 KRT per kund och order.

Läs mer
Växtriket - ett vinnande koncept i frysdisken
Nyhet 30 mar 2020

Växtriket - ett vinnande koncept i frysdisken

Att frukt och grönt är en riktig boost för kroppen är någonting de flesta känner till och när det kommer till frysta bär, frukter och grönsaker finns det många fördelar med fryst. Två av de mest självklara fördelarna med att handla fryst framför färskt handlar om mindre matsvinn och att man kan ta del av de goda ärtorna eller rotfrukterna året om, även när det inte är säsong. Läs mer om det svenska familjeföretaget Magnihill som kan varenda liten detalj om hur man bäst tar tillvara på råvaror från växtriket

Hur gör man en grym smoothie? På Magnihill arbetar Margareta Zimmerman, som utöver försäljning, vet hur man får till de godaste ugnsrostade rotfrukterna och hur en grym smoothie blandas. Hennes favoritsmoothie görs på Magnihills färdigblandade och ekologiska bärmix med mango. Margareta tipsar om att tillsätta ekologisk äppelmust och vatten i lika delar som vätska, vill man ha lite extra sötma fungerar det bra att addera banan eller lite honung. Alternativt gör hon en enkel EKO smoothie med endast två ingredienser: Magnihills KRAV-märkta, hallonpuré och banan.

Den KRAV-märkta hallonpurén passar även perfekt att använda när man vill göra glass eller andra goda efterrätter. Dessutom är hallonpurén en riktigt bra källa till c-vitamin, kalcium, kalium, järn och folsyra. Då Magnihills puréer är värmebehandlade kan dem användas direkt utan att kokas.

Läs mer
2% extrainsatt rabatt för restaurang, café och hotell

2% extrainsatt rabatt för restaurang, café och hotell

Som många av er känner till har vi under ett par år försökt bygga en modern marknadsplats som genom transparens tar restauranger, caféer och hotell närmare producent och leverantör. Igår frågade vi våra leverantörer om de kunde hjälpa oss stötta alla café, restaurang och hotell med en extrarabatt på 1% t.o.m. 2020-05-31. Jag skulle ljuga om jag sa att jag fällde en tår men det var ändå nära när jag såg hur svar som "JA!", "SJÄLVKLART!" haglade in från i stort sett varje ansluten producent och leverantör.

Så majoriteten av leverantörerna stöttar med 1%. Out of Home matchar därefter leverantören och sänker sin marginal med 1% vilket ger en totalrabatt på 2% för samtliga caféer, hotell och restauranger på alla leverantörer som hjälper till. Vi kommer successivt lägga till fler och uppdatera när vi får in alla svar.

Vi vet att det inte ser ut som mycket, men det är mycket för oss och vi hoppas att den kan hjälpa er på något sätt i den här skitsituationen. Mest av allt hoppas vi att det snart kommer riktigt stöd från myndigheter men tillsvidare hoppas vi att ni håller flaggan i topp och kör, nu med 2% lägre varukostnader än igår (förutsatt att dessa leverantörer passar dig).

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12
kundservice@outofhome.se