Nyheter om Outofhome

2231 nya kunder och 100 MKR

2231 nya kunder och 100 MKR

Wow - vilket år, vilken avslutning! Såg årskrönikorna strömma förbi under jul-ledigheten och fick genast dåligt samvete. Detta är kanske något vi också borde ha? Det känns både tråkigt och förlösande att året är över (bokstavligen förlöstes dessutom Marcus lilla dotter imorse).

Det är svårt att hålla sig från klyschor (vilken resa vi gjort!) när man summerar året i ett par paragrafer, men här kommer de alltså: Paragrafernas paragrafer som beskriver Out of Home's framfart under 2019.

Lansering av öl, vin och spritÅrets stora lansering kom i september då vi lanserade öl, vin och sprit. Hela lagret registrerades under våren som skatteupplag och arbetet med att hitta leverantörer började. På en lista med hundratals leverantörer valdes en blandning av stora, små, nischade och spännande producenter ut som leverantörer för startsortimentet. Mikrobryggd öl från SPIKE Brewery och närproducerat vin (!) av Wine Mechanics ligger på gångavstånd från vårt kontor och det var särskilt kul att få erbjuda detta i sortimentet. Bacardi och Skånska Spritfabriken tog startpinnen i spritsortimentet. Björkar från Jämtland blir mousserande björkvin och snaps när SAV tar vara på recept från 1785 och detta är så klart en särskilt spännande produkt att kunna ehandla. När året var slut hade redan alkoholhaltiga drycker för 1,72 mkr levererats till kunder över hela Sverige.

Läs mer
Danskt bröd med rötter från Italien

Danskt bröd med rötter från Italien

Bröd är något som kan höja eller sänka vilken smakupplevelse som helst. Det är ytterst viktigt att till exempel en hamburgare, smörgås eller pizza har ett färskt och välsmakande bröd. För de caféer, restauranger eller hotell som inte har tid eller utrymme att baka sitt eget bröd på morgonen innan öppning så finns det en lösning. Foodpeople har flera olika varianter av bröd och arbetar med ett mål att bli ett företag utan kompromisser och trams. De vill utmana den stora etablerade livsmedelsindustrin med sitt nytänk, sin stolta kultur och sin passion för mat.

Det bästa av två världarFoodpeople grundades år 2016 som samlingsnamnet för ett bagarkollektiv i Köpenhamn då Il Fornaio flyttade in i den tidigare hovleverantören Trianons bageri, knappa 5 minuter från Kastrup. I samband med inflyttningen skapade man också ett tredje varumärke, Jalm&B. Jalm&B är ett varumärke som bygger på den nordiska identiteten och känslan för kvalitet. Ingredienserna kommer från handplockade nordiska leverantörer och recepten utvecklas av personer från toppskiktet inom den gastronomiska världen.

Danmarks första Slow Food BakeryFoodpeople var Danmarks första "Slow Food Bakery". Slow Food är en internationell rörelse som grundats som motkraft till snabbmat. Redan på 1980-talet gick Foodpeople emot industrialiseringen av bakning i Danmark. De är även bland de första som konverterat till 100% ekologiska råvaror i tidigt 2000-tal när tillgängligheten och kvalitén kunde möta deras krav. Foodpeople producerar med hög kvalité, endast ekologiska råvaror och helt utan tillsatser. Deras strategi har utvecklats vidare och inkluderar nu även fokus mot matsvinn och de använder 100% energi från vindkraftverk.

Läs mer
Drömmer du också om en grön jul 2019?

Drömmer du också om en grön jul?

De flesta av oss brukar, i likhet med Bing Crosby, drömma om en vit jul. Men på Orkla FoodSolutions har vi en stark känsla av att många istället kommer att önska sig en grön jul det här året. Matsvinn och klimatsmarta lösningar pratade vi om redan förra julen, men diskussionerna och debatten kring detta är i år starkare än någonsin tidigare.

För dig som arbetar i restaurangbranschen och planerar att bjuda in hungriga gäster till högtidsbetonade matfester i form av julmatsbufféer, julbord, julluncher eller jultallrikar, är detta extra viktig information att ta till sig.

Gröna, vegetariska rätter är nämligen inte längre ett obekvämt alternativ som du kan gömma undan på ett eget bord längst in i hörnet. Du kan inte heller välja att hoppa över dem. Beteendeskiftet från animaliskt till växtbaserat protein har nu kommit så långt att gästerna förväntar sig att hitta ett rejält utbud av vegetariska rätter på julbordet. Smaka gott ska de också göra.

Läs mer
Bacardí - En av världens största romtillverkade

Bacardí - En av världens största romtillverkade

I mitten av 1800-talet emigrerade en spansk man till Kuba med sin bror. Detta blev starten på ett familjeföretag som genom 150 år har expanderat över hela världen. Flytten till Kuba blev starten på många spännande historier från den den kubanska revolutionen, deportering, förbudstid av alkohol och mycket mer. Bacardís resa genom svåra, spännande, hopplösa och roliga tider är svår att inte engagera sig i och idag är Bacardí en av världens största romtillverkare.

200 år sammanfattat i några meningarÄventyret började med en man vid namn don Fucando Bacardí Masso, född 1814 i staden Sitges, några mil utanför Barcelona. Han lämnade sin familj av vinhandlare i Katalonien och emigrerade med sin bror till Kuba för att bosatta sig i en katalansk koloni i Santiago de Cuba. Det var här hans intresse för romproduktionen bildades. Rätt och slätt så var don Fucando inte särskilt nöjd med brännvinet som erbjöds vilket var tillverkat på restprodukter från sockertillverkningen. Han ville skapa något eget, något bättre, som han han ville dela med sig av. Ett mål var att få bort orenheter från dryckerna och han experimenterade på flera olika sätt som än idag inte blivit kända för omvärlden, men ett av de kända tillvägagångssätten var att filtrera drycken genom kol av koksnötskal och tropiskt trä. Det blev tillslut en succé! Den 4 februari 1862 startade don Fucando tillsammans med sin bror José ett litet destilleri vid namn Bacardí y Compañia (Bacardí och Sällskap). Här startade alltså produktionen för vad som idag är en av världens största romtillverkare.

Men var kom fladdermusen ifrån? När don Fucandos fru Doña Amalia Bacardí en dag var i destilleriet såg hon att det bodde hundratals fladdermöss i taket. I Sverige hade vi ringt efter skadedjursbekämpning för att snabbt bli av med fladdermössen, men i Kuba ansågs fladdermusen ge tur och det blev snabbt bestämt att fladdermössen skulle få stanna kvar, och inte nog med det, även få bli varumärket Bacardís symbol. Fladdermusen som prydde flaskorna blev snabbt känd och beställningarna i barerna började komma som "el ron del murciélago" som på svenska översätts till ungefär “fladdermus romen”. Än idag pryder denna lilla figur flaskorna och får väl tillsammans med vår fladdermushjälte Batman anses vara världens mest kända fladdermöss.

Läs mer
Jämtländska björkar blir mousserande vin

Jämtländska björkar blir mousserande vin

Arkiv på 800 hyllmeter hittas, ekoingenjör letar bland 6 miljoner dokument och hittar recept på mousserande björkvin från 1785. Tio år av blod, svett och tårar leder till SAV. Något som skulle kunna vara handlingen i en disney-saga leder oss till en av Sveriges mest spännande producenter av vin och sprit. Är du lika fascinerad som vi, läs vidare, beställ, prova och skåla i mousserande vin gjort på björksav från de Jämtländska skogarna.

Nålen i höstackenEn kemiingenjör och forskare vid namn Gunnar Jegrelius byggde under 30 år upp ett arkiv med avhandlingar, forskningsrapporter, manuskript, uppsatser och böcker från så tidigt som 1700 till 1981. Ett arkiv på 200 000 kemiska substanser och om hur de påverkade miljön och människor. Sammanlagt 800 hyllmeter av 6 miljoner dokument(!). Jegrelius avled 1981 och med honom försvann även informationen om hur man lokaliserade sig i hyllorna.

Arkivet slutade användas och flyttades tillslut till Östersund, och tur var det för där fick Peter Mosten som var ekoingenjör i uppdrag att ta sig an arkivet med uppgift om att underlätta forskningen. I detta hela fann Peter Mosten ett recept utskrivet från en bok som var tryckt 1785 och nyfikenheten var för stor för att inte testa receptet som var på mousserande björkvin. Resultatet var inte lyckat, och det tog närmare 10 år innan han hittade rätt – nu är de första fyra produkterna lanserade.

Läs mer
Från svinstall till stadsvineri

Från svinstall till stadsvineri

Det är nästan så att man kan höra när de krossar, pressar och jäser vindruvorna borta i Slakthusområdet, ett hårt stenkast från vårt kontor i Gamlestaden, Göteborg. När vi känner att vi varit extra duktiga på förmiddagen brukar vi käka lunch på deras supergoda restaurang som ligger i samma byggnad som vineriet. Maten och servicen håller mycket hög standard - det måste den om man skall få folk att vallfärda in till ett industriområde för en måltid. Den schyssta miljön höjs dessutom genom ett stort glasparti genom vilket man ser allt jäsande, krossande och pressande. Rött, vitt och rosévin som produceras i Gamlestaden i Göteborg. Vilken grej! Vi är stolta att presentera Wine Mechanics - Nordens första stadsvineri - som nu är en del av vårt sortiment.

Från svinstall till Nordens första stadsvineriKenneth Gustavsson som är grundare för Wine Mechanics fick den briljanta (och galna?) idén en dag i 2016 när han åkte förbi att öppna ett vineri mitt i Gamlestadens slakthusområde. På våren 2018 var det färdigrenoverat och det gamla svinstallet hade nu fått en rejäl uppfräschning. Vinerna görs på druvor som odlas ekologiskt och biodynamiskt i Pfalz i Tyskland, Norra Rhône i Frankrike och Tokaj i Ungern. Wine Mechanics ser till att vara plats på odlingarna flera gånger per år för att säkerställa att allt växer som det ska och för att få en bra bild av årgången. Efter att druvorna plockats så fraktas de i kylda bilar och når Göteborg efter cirka 48 timmar. Därefter börjar arbetat med att krossa, pressa och jäsa druvorna till vin.

Vill man servera något speciellt på sin meny hittar ni nu 5 viner på vår hemsida som alla ligger lagerlagda. Rosé, rött och vitt vin. "Trenden kring mikrobryggd öl är enorm över hela Sverige och Wine Mechanics kompletterar den trenden perfekt till restaurangen som vill arbeta med lokalt producerade produkter." säger Jacob Hillestad, VD på outofhome.se. "Genom outofhome.se kan nu hela Sverige handla från stadsvineriet Wine Mechancis och det känns himla kul att få vara en del av deras framtid."

Läs mer
Mikrobryggd öl från Gamlestaden

Mikrobryggd öl från Gamlestaden

Näst i ledet för en presentation är Spike Brewery. Ett ungt mikrobryggeri från Göteborg som skapar öl av nya och spännande smaker. Perfekt i sortimentet för bar, pub, hotell och restaurang som vill expandera sitt vanliga utbud med lite kul varianter.

Innovativt bryggeri från GöteborgI Gamlestades gamla slakthusområde håller Spike Brewery hus. De är ett mikrobryggeri som startade 2016 och hade sin premiär på Öl & Whiskeymässan på Svenska mässan i Göteborg samma år. De blev snabbt ett känt inslag på flera barer i Göteborg med sina moderna och spännande smaker.

Redan nu ett brett sortimentI dagsläget finns hela 28 olika ölsorter och vi har alla i vårt sortiment. Det är en salig blandning av ljus till mörk öl och allt från krispiga till tunga smaker. Spike Brewery har Pilsner, Ipa och Ale i flera olika varianter och kombinationer. Ytterligare ett plus utöver smaken är de finurliga namnen på de olika sorterna. Testa gärna en Dankey Kong, Burger Beer, Dusty Fingers eller Rainbow Rider. Både smak och namn som man sent kommer glömma!

Läs mer
Prisvinnande Gin & Tonic från Skånska Spritfabriken

Prisvinnande Gin & Tonic från Skånska Spritfabriken

Nu presenterar vi en av våra första leverantörer i den nya huvudkategorin, Alkoholhaltiga drycker. Först ut är Skånska Spritfabriken – ett prisvinnande svenskt destilleri som tillverkar sprit och tonic. Du kan nu som hotell, restaurang eller bar köpa in deras grymma produkter. Detta är flaskor som bör stå långt fram på hyllan!

Lokalt producerad Gin från SkåneI hjärtat av Skåne, närmare bestämt i Södra Sandby, ligger Skånska Spritfabrikens destilleri. De producerar sprit med stort engagemang och innovation och idag har de Single Malt Whisky, Äppelbrandy, Pommeau, Gin och även Tonic Water i sitt sortiment. De använder sig endast av lokala råvaror, jobbar helt utan tillsatser och använder sig av beprövade framställningsmetoder. Skånska Spritfabriken vill stå för "renhet, friskhet, enkelhet och etik”.

Världsmästare av gin till G&TSkånska Spritfabriken tog snabbt sin plats på prispallen. År 2017 vann de priset Världens bästa G&T och fick därmed IWSC Trophy för Gin & Tonic. Samma år så utsåg även dinvinguide.se Spritfabrikens "G" Gin till bästa svenska Gin.

Läs mer
Öl, vin och sprit på lager

Öl, vin och sprit på lager

Ganska exakt för 1 år sedan lanserade vi färska och frysta produkter – nu är det dags för nästa stora lansering. Efter månader av förberedelser (och lite smygstart) kan vi nu berätta att alkoholhaltiga drycker lanseras som ny huvudkategori via outofhome.se. Det innebär att alla Sveriges restauranger och krogar med alkoholtillstånd nu kan lägga på öl, vin och sprit på sina beställningar. Sortimentet kommer under hösten att växa till en spännande blandning av större producenter, mikrobryggerier, destillerier (och vinerier!). Under denna veckan kommer vi en och en att presentera de första producenterna.

"Det som många verkar gilla med Out of Home är just blandningen av små och stora producenter. Genom att samla producenterna på en marknadsplats blir det ett unikt och spännande sortiment. Den gemensamma nämnaren är att det är starka varumärken med lokal närvaro. Hela vårt lager är nu registrerat som skatteupplag för försäljning av alkoholhaltiga drycker vilket gör att vi har mycket plats att växa. Det skall bli otroligt spännande att se hur detta nya sortiment mottas av befintliga och nya kunder. Alkoholhaltiga drycker blir den sista stora pusselbiten i sortimentet. Vi ser fortsatt ett stort behov bland mindre och större producenter att hitta nya moderna sätt att leverera sina varor och där passar outofhome.se som marknadsplats väldigt bra. Logistiken skiljer sig inte från vårt vanliga flöde vilket gör att genomsnittsordervärdet kommer fortsätta öka, vilket är en nyckelfaktor i vår fortsatta framgång." - Jacob Hillestad, VD outofhome.se

Lokalt producerad gin från SkåneGod sprit och tonic tillverkas i destilleriet hos Skånska Spritfabriken. Världens bästa G&T vann man 2017 och nu finns en mängd spännande produkter i sortimentet. Utöver tre sorters gin har man tagit fram tre olika smaker av en mycket populär alkoholfri G&T samt tre sorters tonic-vatten.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se