Nyheter om Outofhome

Växtriket - ett vinnande koncept i frysdisken
Nyhet 30 mar 2020

Växtriket - ett vinnande koncept i frysdisken

Att frukt och grönt är en riktig boost för kroppen är någonting de flesta känner till och när det kommer till frysta bär, frukter och grönsaker finns det många fördelar med fryst. Två av de mest självklara fördelarna med att handla fryst framför färskt handlar om mindre matsvinn och att man kan ta del av de goda ärtorna eller rotfrukterna året om, även när det inte är säsong. Läs mer om det svenska familjeföretaget Magnihill som kan varenda liten detalj om hur man bäst tar tillvara på råvaror från växtriket

Hur gör man en grym smoothie?På Magnihill arbetar Margareta Zimmerman, som utöver försäljning, vet hur man får till de godaste ugnsrostade rotfrukterna och hur en god (grym) smoothie blandas. Hennes favoritsmoothie görs på Magnihills färdigblandade och ekologiska bärmix med mango. Margareta tipsar om att tillsätta ekologisk äppelmust och vatten i lika delar som vätska, vill man ha lite extra sötma fungerar det bra att addera banan eller lite honung. Alternativt gör hon en enkel EKO smoothie med endast två ingredienser: Magnihills KRAV-märkta, hallonpuré och banan.

Den KRAV-märkta hallonpurén passar även perfekt att använda när man vill göra glass eller andra goda efterrätter. Dessutom är hallonpurén en riktigt bra källa till c-vitamin, kalcium, kalium, järn och folsyra. Då Magnihills puréer är värmebehandlade kan dem användas direkt utan att kokas.

Läs mer
The Skeleton Crew

The Skeleton Crew

Vår försäljning är sedan 16/3 ner cirka 60% mot prognos. För att kunna behålla all personal har vi därför valt att gå ner på 40% arbete genom korttidspermittering. Vi ber därför om er förståelse om det kan ta längre tid att komma fram till oss än vanligt eftersom att vi är bemannade med minimal personal.

KundtjänstFör närvarande är telefon-kundtjänsten öppen som vanligt 9-12, 13-16 men det kan komma att ändras.

De som kommer svara om du hör av dig:

Läs mer
2% extrainsatt rabatt för restaurang, café och hotell

2% extrainsatt rabatt för restaurang, café och hotell

Som många av er känner till har vi under ett par år försökt bygga en modern marknadsplats som genom transparens tar restauranger, caféer och hotell närmare producent och leverantör. Igår frågade vi våra leverantörer om de kunde hjälpa oss stötta alla café, restaurang och hotell med en extrarabatt på 1% t.o.m. 2020-05-31. Jag skulle ljuga om jag sa att jag fällde en tår men det var ändå nära när jag såg hur svar som "JA!", "SJÄLVKLART!" haglade in från i stort sett varje ansluten producent och leverantör.

Så majoriteten av leverantörerna stöttar med 1%. Out of Home matchar därefter leverantören och sänker sin marginal med 1% vilket ger en totalrabatt på 2% för samtliga caféer, hotell och restauranger på alla leverantörer som hjälper till. Vi kommer successivt lägga till fler och uppdatera när vi får in alla svar.

Vi vet att det inte ser ut som mycket, men det är mycket för oss och vi hoppas att den kan hjälpa er på något sätt i den här skitsituationen. Mest av allt hoppas vi att det snart kommer riktigt stöd från myndigheter men tillsvidare hoppas vi att ni håller flaggan i topp och kör, nu med 2% lägre varukostnader än igår (förutsatt att dessa leverantörer passar dig).

Läs mer
Out of Home öppnas temporärt för privatpersoner

Out of Home öppnas temporärt för privatpersoner

Med anledning av den rådande situationen i Sverige öppnar vi upp outofhome.se för privatpersoner i områden där vi har en logistik som klarar det. För närvarande innefattar det Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö. Vid högt intresse kan vi även koppla på Stockholm.

Fri fraktgräns sänks till 1000 kr vid användning av koden: staysafe (gäller privatpersoner, anges i kassan)

Outofhome-teamet ser detta delvis som en möjlighet för personer i riskgrupper att få varor hemlevererade i större förpackningar på ett säkert sätt samtidigt som det förhoppningsvis gynnar producenter som normalt sett är Foodservice-inriktade.

Läs mer
Diageo, en storspelande alkoholproducent.

Diageo, en storspelande alkoholproducent.

Går du in på en pub och kollar bakom bardisken pryds vägghyllorna oftast av kända namn som Baileys, Captain Morgan, Smirnoff och Guinness. Men vet du vad de har gemensamt? De ägs av Diageo, som är en storspelare bland alkoholproducenterna i världen över sedan 20 år tillbaka.

En lyckad sammanslagning1997 bildades Diaego genom att Guinness Brewery och Grand Metropolian slog sina kloka huvuden ihop och insåg att de va starkare tillsammans. I spetsen av sammanslagningen fanns Guinness chefer Anthony Greener och Phlip Yeaav, tillsammans med George Bull och John McGrath från Grand Metropolitan. Med kontor på 6 kontinenter och huvudkontoret i London är Diageo en av de största producenter till nattklubbar, restauranger, barer, pubar, butiker och andra återförsäljare världen över. Diageo´s alkohol hittar du överallt där du planerar att ta en drink, det går liksom inte att undgå.

Ansvarsfullt drickandeTrots att alkohol är en bra business och generar mycket omsättning varje år, så jobbar Diageo aktivt med att öka medvetenheten till ansvarsfullt drickande genom deras sida DrinkIQ. Alkohol bör vara kombinerat med en hälsosam livsstil och en hälsosamt förhållningssätt där det förknippas med roligheter och njutning. Tyvärr finns det mycket misär kring alkohol med missbruk, rattfylla, drickande i tidig ålder osv... Detta är något som Diageo är medvetna om, och jobbar därmed aktivt för att öka kunskapen kring hur alkoholen påverkar oss, hur man förebygger överdriven alkoholkonsumtion och samarbete med återförsäljarna för att säkra en ansvarsfull försäljning.

Läs mer
Facile Punsch - Nobelmiddagens favorit Avec

Facile Punsch - Nobelmiddagens favorit-avec

I början av 1700-talet introducerades punschen för det svenska folket och tillverkades då i hemma-bryggerier. 150 år senare, år 1850 började den industriella tillverkningen då punschen blev poppis, och efterfrågan på denna dryck blev större och större. Av de 50 talet sorter som då fanns på marknaden fanns tillslut bara 4st kvar. Det statliga monopolet i spritbranschen slog ut många av sorterna som fanns. Åren gick och 1993 kom den splitternya punschen som var den första på 76 år, kan ni gissa vilken?... Yes du gissade rätt, Facile Punsch!

Då grundades de svenska företaget Facile & co. av Henrik Facile, vars specialité är att ta fram exklusiva spritvarumärken. Henric Facile är själv geniet bakom receptet på Facile punsch och många andra smakrika variationer av rom.

100 årigt gammalt receptDet vinnande konceptet (och receptet) på Facile Punsch är en blandning av Batavia arrak, Jamaica rom, socker och en gnutta hemligt innehåll. Den bygger på ett 100 årigt gammalt recept som rörts om i grytan lite för att få fram den bästa kombinationen för smaklökarna. Facile beskriver själva sin punsch på detta vis: “Doften är djup, rik och bred med komplexa, mogna romfatstoner. Smaken är rik, djup och koncentrerad med härlig balans, fatkaraktär och inslag av arrak, bröstsocker, marsipan, honung och brända mandlar. En rik, fet och söt punsch med stor komplexitet och mogna punsch toner”.

Läs mer
Från studentkök till nyttigt snacks -Pändy

Från studentkök till nyttigt snacks med Pändy

Är du en av dem som är sugen på snacks, godis, chips eller något sött i princip varje dag? Måndag till Söndag, Lördag till Onsdag, Fredag till Lördag? Jag erkänner mig skyldig...

Godis utan skuldkänslorMan borde inte behöva begränsa sitt snacks till helgen, det tycker iallafall Pändy som år 2015 startades i ett studentkök i Stockholm. De bestämde sig för att skapa ett nyttigare snacks som man kunde njuta av varje dag, utan skuldkänslor som säger att "man inte borde". Pändy är Pandy Protein´s nya förkläde, och har sedan 2015 utvecklat ett brett sortiment av olika produkter som är helt utan socker. Pändys första produkter i sortimentet var sockerfria gelégodisar, men har idag utökat och nu finns även som nyttigare alternativ till både lösgodis, chips och läsk.

Kan produkter utan socker verkligen vara gott?JA det kan det, och det är Pändy´s produkter verkligen ett bevis på. Första gången jag smakade en proteinbar från dem kände jag bara "wow, det här smakar verkligen godis", perfekt när man är sötsugen och inte vill kasta sig över godispåsen man gömt i kastrullen längst upp i köksskåpet. Förutom proteinbars har de även linschips, energidricka och smarrigt surt godis. Istället för socker innehåller deras produkter polyoler, som ger lägre kaloriinnehåll och dessutom är berikat med aminosyror som bygger upp kroppens protein. Dessa produkter är perfekta att ha i sortimentet hos kiosker, caféer, gym och andra ställen där sockerfria alternativ efterfrågas!

Läs mer
Delicata och garanterat fria från fullkorn

Delicata och garanterat fria från fullkorn

Vad är det första som kommer upp i tankarna om vi säger Delicato? Förmodligen Delicatobollar. De välkända och klassiska delicatobollarna är en favorit på fikabordet för många (mig själv inkluderat), och har tagit Sverige med storm det senaste decenniet. Men Delicato bakar inte bara ruskigt goda chokladbollar, utan även andra gottigheter som tårtor, mjuka kakor, kondisbitar och småkakor!

Från cykel till 1000 kvadratmeterÅr 1948 sattes Delicato Bakverk AB på kartan och startades då upp i ett litet hembageri på Kommendörsgatan i Stockholm av Einar Belvéns. Där bakades det sandkaka (en sorts kaka) nattetid som sedan såldes på en cykel dagtid av Einar själv runt om i stan. Därifrån utvecklades det fler och fler bakverk! År 1950 insåg dem att de överblivna kaksmulorna från dagens bakande kunde användas till ett nytt bakverk. Smulorna smaksattes med arrak, och på det sättet skapades punschrullen aká dammsugaren! Efter att ha flyttat bageriet mellan olika lokaler, då produktionen och efterfrågan ökade, var det år 1968 dags att slå upp ett eget bageri på 1000 kvadratmeter i Segeltorp för att få plats med verksamheten.

Hållbart, klimatsmart och delikatRåvarorna har alltid varit en viktig del i bakandet hos Delicato. Företaget är måna om att vara en del av ett hållbart samhälle genom att aktivt arbeta med förebyggande av matsvinn, materialåtervinning och att använda sig av energi från förnyelsebara källor. Dessutom lägger de stor vikt vid att använda råvaror som bidrar till ett bättre samhälle genom kravspecifikationer och uppförandekoder.

Läs mer
Franskt bröd i svenska kök

Franskt bröd i svenska kök

Bullar, bröd, baguetter och bakverk är någonting som verkligen kan vara en dealbreaker när det gäller smakupplevelser. Några som har hjärnkoll på detta är Delifrance! Utöver jäsning och hur man knådar fram den bästa degen har dem samlat på sig en bred kunskap om sina kunders vanor och behov då företaget tagit plats i närmare 100 av världens länder. I Delifrances sortimentet hittar ni allt mellan klassiska frukostfrallor till den krämiga efterrätten chokladfondant (såklart fungerar även den till frukost).

Den delbakade baguettens startskottResan för det franskinspirerade företaget tog fart i början av 1980-talet då dem framställde receptet för den första frysta delbakade baguetten någonsin (!). Från baguettens startskott, till och med idag, har Delifrance tagit fram en bredd av klassiska bröd och bakverk för oss att njuta av. Med en självklar koppling till det franska bageriet finns det någonting för alla inom restaurang, café, kiosk och föreningar. Genom Delifrances arv av traditioner, hantverk och teknik utvecklar dem attraktiva smaker och kvalitéer för att förgylla sina kunders önskemål om att varje dag inte behöver smaka samma.

Schyssta villkor för hela ledetMed sitt helhjärtade intresse för bakning har Delifrance arbetat fram motto "lev sunt" som innebär att dem använder sig av enklare recept, hållbara ingredienser och tar fram produkter som är bra för dig. Alla ska förstå vad innehållet i deras bröd och bakverk innebär, samtidigt vill dem ha en så liten inverkan på miljö och djur som möjligt. Ett exempel på detta är att dem från och med januari 2020 har satt målet att 100% av deras ägg ska komma från frigående höns. En helt grym satsning tycker vi!

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se