Hetaste och koolaste kokosvattnet från Berlin

Hetaste och koolaste kokosvattnet från Berlin

Det är inte helt främmande att hålla ögonen på Berlin när det gäller de senaste trenderna. För folk som bor och besöker Berlin är Hotel Michelberger det koolaste hotellet, känt för sin urbana och bohemiska stil. Stället ligger på östsidan i närheten av Kreuzberg (huvudstaden för hipsters) och bara runt hörnet från East Side Gallery (den längsta målade delen av Berlin-muren). Så varför pratar vi om Hotell Michelberger? Märkligt nog, på grund av ett visst kokosvatten.

100% naturligt kokosvatten

Har du någon gång druckit vattnet direkt från en kokosnöt? Michelberger-gänget provade och den dagen skapades Fountain of Youth. Rent kokosnötvatten från de bästa kokosnötterna, ingenting alls överhuvudtaget tillsatt. När det gäller kokosvatten på café och restaurang är det några som fattat grejjen. Välkända Urban Deli och café-kedjan Il Café har Fountain of Youth i sortimentet

UN Food & Agriculture beskriver kokosnötvatten som "The Fluid of Life". På Berlinska blev det Fountain of Youth. Smaken ger en känsla av att sitta under ett palmträd och blicka ut över havet. Nu när Fountain of Youth finns i sortimentet hos oss kan du avnjuta den i hela landet, från Skåne till Haparanda.

Hälsofördelar med kokosvatten

 • Naturligt isotonisk vilket vätskeåterställer kroppen till balans
 • Fylld med viktiga elektrolyter kroppen behöver: Magnesium, calcium, sodium, phosphorus och särskillt potassium
 • Naturligt avkyldande effekt på kroppen vilket är perfekt för varmt väder
 • Ökar metabolismen så att du får mer energi till träning
 • Full av Cytokinins. Om du Googlar det ser du att undersökningar visar att det motverkar cancer och åldrande (!)
 • Grymt bra för magen, massor med fibrer och näring för de vänliga magbakterierna.
 • Utöver allt bra som är i är det ju bra att påpeka vad som inte stoppats i: Inget fett, cholestorol, inget tillsatt socker och lågt kalori-innehåll

Hur ska man dricka kokosvatten?

 • Drick med fördel kyld eller med is
 • Riktigt gött med vodka/rom/gin och en liten citron-twist
 • Gör en "Hot Monkey" (Varm Fountain of Youth, färsk ingefära, en slice av lime - lägg till rom för lite extra hetta!)
 • Gör en "Honolulu" (Hög-glas, ta 2-3 skurna jordgubbar med en sked rårörsocker. Lägg till 4 stora basilika-blad och fyll med krossad is. Addera 4 cl vit rom och 2 cl vodka. Mixa med en sked och toppa med mer krossad is och Fountain of Youth).
 • Du kan också...
  Använd istället för mjölk till frukostflingorna. Du kan även göra pizzadeg med kokosnötvatten istället för vatten!

Källor:
1) Michelberger Monkey
2) Hotels We Love

Jacob Hillestad AndreassonVD

Fler nyheter

Caliente – en naturligt het nyhet
26 apr 2016

Caliente – en naturligt het nyhet

En het och 100% naturlig nyhet i vårt kalla drycker-sortiment är Caliente. Det är en spännande dryck med eftersmak av het chili som påminner om hettan i smaken av alkohol. Den är dock helt alkoholfri och är därför ett riktigt schysst alternativ för restauranger, caféer och andra verksamheter som vill servera en naturlig, ekologisk, god och het dryck. Företaget är nytt och grundades 2015. Tillverkningen sker i Sverige på ekologiska råvaror.

När vi frågar Wictor på Bueno Taco i Alingsås, en av våra kunder, vad han tycker om Caliente svarar han så här: "Vi har serverat Caliente till våra gäster sedan premiären av Bueno Taco, och den har varit väldigt omtyckt från dag 1. Drycken är svalkande samtidigt som en underton av het chili träder fram. Caliente är en dryck som lämpar sig väldigt bra till framförallt lite kryddstarkare mat men går även utmärkt att dricka som en god törstsläckare." – Wictor Ringström, Bueno Taco

Drycken kom ut på marknaden först i mitten av sommaren i fjol och blev då först populär bland food trucks. De fann drycken ett hälsosammare alternativ till läsk samtidigt som chili-hettan förhöjde smakerna på den serverade måltiden. Idag finns Caliente på restauranger, hotell, caféer och andra verksamheter runt om i landet.

Läs mer
Dricker du också ditt kaffe med havredryck?
15 nov 2018

Dricker du också ditt kaffe med havredryck?

Det är inte bara Mumintrollen från vår kära granne i öst som tar världen med storm. Kaslink är ett innovativt företag med rötterna i Finland, och som med sitt varumärke Aito, producerar växtbaserade produkter i världsklass, med ofantligt populära havre som bas. Vare sig du letar efter en havredryck som skummar sig perfekt i gästens caffè latte eller havregrädde för lunchens pastasås, har Kaslink det som behövs.

Numera är det avgörande att kunna erbjuda ett alternativ till mjölk och andra mejeribaserade varor för både café, restaurang och storkök. Havreprodukter är idag ett självklart för många och efterfrågan är enorm. Nu finns både Kaslinks populära havredryck framtagen för kaffebarer och caféer, samt havregrädde för matlagning och bakning, på lager hos outofhome.se.

Kaslink är ett finskt familjeföretag som startade år 2002 med visionen om att producera hållbar och nordisk supermat. Supermat? Vad är det tro? Havre är nämligen fullproppat med fibrer och har kommit att kallas "nordic superfood" världen över.

Läs mer
Släck världens törst med Norr Company
21 nov 2018

Släck världens törst med Norr Company

Vill ni som verksamhet erbjuda kalla drycker av rang till era kunder, samtidigt som ni är med och släcker världens törst? Norr Company erbjuder funktionsdrycker som i samarbete med väletablerade FN-organet UNICEF och Cola Life, donerar en enhet vätskeersättning för varje såld flaska Norr. Det har aldrig varit enklare för caféer, gym, butiker och kiosker att göra skillnad. På riktigt.

Målet var solklart från början. En högkvalitativ dryck skulle tas fram med friska smaker, men som gör skillnad för de människor runt om i världen som har det värst. Drycken skulle inte innehålla onödigt innehåll, ha låg sockerhalt och tillföra såväl kund och samhälle nytta. Resultatet blev en funktionsdryck som innehåller en exakt rätt kombination sammansatta mineraler och salter, vilka säkerställer koppens vätskebalans. I samband med stress, värme eller träning är det mycket lätt hänt att få vätskebrist och det är av största vikt att balansera detta för kroppens räkning.

Norr Company erbjuder funktionsdryck som lämpar sig utmärkt för hyllan hos café, gym, butik och kiosker. Välj mellan uppfriskande smaker av citron och ingefära, exotisk grapefrukt och ananas, somrig fläder, favoriten på kontoret - svarta vinbär eller med smak av solmogna och friska äpplen. En klassisk win-win situation kan man helt enkelt kalla det.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se