Nyhet i sortimentet

Filodegspaj i världsklass från Grythyttan

Filodegspaj i världsklass från Grythyttan

Grythyttan Gourmet erbjuder lyxiga måltidslösningar i form av pajer och filodegsprodukter för café, restaurang och storkök. Bakade av lövtunn och krispig filodeg med äkta hantverk och kvalitet som främsta fokus. Nu finns det ett flertal produkter från varumärket Grythyttan Gourmet, genom DelMat AB, på lager hos oss på outofhome.se.

Färdigrätter med gourmetkänslaSortimentet hos Grythyttan Gourmet består av färdiglagade och frysta produkter gjorda av filodeg med olika fyllningar och väl valda råvaror från närliggande områden runt Grythyttan i Bergslagen. Med lokala ägg från frigående höns, minimalt med tillsatser och främst närproducerade ingredienser, blir pajerna och filodegsrullarna det självklara valet för en högkvalitativ måltid som är färdiglagad.

På café, restaurang och annan måltidsverksamhet är det både smidigt, enkelt och uppskattat att servera matpaj eller liknande rätter, vilket outofhome.se tidigare saknat i sortimentet. Därför är det extra roligt att presentera Grythyttan Gourmets sortiment, vilka fyller ett tomrum av färdiglagade måltidskomponenter för café, restaurang och storkök, med en stor dos erfarenhet och en känsla av gourmet.

Läs mer
100 år av matglädje från Tage Lindblom

100 år av matglädje från Tage Lindblom

Nu välkomnar vi Tage Lindblom med flera basvaror inom storkök till sortimentet. Med sig har de starka varumärken som Monarch, Bonduelle, Kara, BRESC och Svansö i portföljen. De nya artiklarna stärker vårt sortiment inom basvaror för restauranger, caféer och andra storkök. Det är alltid spännande att arbeta med varumärken och företag som har erfarenheter nästan hundra år längre än oss själva. Vi ser verkligen fram emot att få arbeta sida vid sida med Tage Lindblom, lära oss från deras erfarenheter och tillsammans erbjuda ett starkt sortiment till alla restauranger och storkök runt om i Sverige.

Äntligen honung!Detta är personligt. Sedan outofhome.se startades har vi alltid kännt en frustration när kunder efterfrågar varor vi inte har på lager. Som ni kanske märkt har vi jobbat frenetiskt med att försöka erbjuda allt som behövs för ett storkök och flera tusen artiklar har lagts till i sortimentet sedan dess. Det är inte alltid lätt eftersom att det är så otroligt många olika kunder som handlar och hör av sig: Från konditoriet och glasskiosken till den Mexikanska Burrito-restaurangen eller Michelin-restaurangen med fina duken. Honung har alltid varit den där produkten vi aldrig fått tag på. Det är fler än 1 gång jag slitit mig i håret och sagt "Vi har ju inte ens honung!". Vill därför rikta ett särskilt tack till Tage Lindblom som nu ÄNTLIGEN hjälpt oss fylla luckan.

Brett sortiment för storhushållMed många års erfarenhet framför Tage Lindblom ett stort sortiment av framförallt basvaror till restaurang och storkök. Bönor, krossade tomater, grädde, honung (!), chillisås och majs, för att nämna några. Alla produkterna ligger länst ner i det här inlägget men kika gärna in i kategorin för det egna varumärket Lindblom, därefter Monarch, Bonduelle, Oldenburger, BRESC, Kara och Svansö. I vanlig ordning har vi börjat med ett startsortiment av bästsäljare som vi därefter uttökar när ni efterfrågar fler produkter från Tage Lindbloms fina sortiment.

Läs mer
64 nya drycker du saknat från Spendrups

64 nya drycker du saknat från Spendrups

Spendrups är familjebryggeriet som generation efter generation har förvaltat passionen för produktion av öl i världsklass, tillsammans med det friska vattnet från Loka Brunn och en lång rad välkända varumärken. Out of Home är glada att presentera Spendrups Bryggeri som ny leverantör med ett brett sortiment av kalla drycker från berömda och självklara varumärken för såväl café, restaurang, bar och hotell.

Familjeföretaget Spendrups för passionen vidare

Sedan Spendrups föddes till liv för över 100 år sedan, har bryggeriet kommit att bli Sveriges ledande och står idag för en tredjedel av den svenska ölmarknaden. Över 400 miljoner liter dryck produceras om året för berömda varumärken såsom Mariestads, Heineken, Loka, Briska, Schweppes och Melleruds.

Läs mer
Förgyll fikastunden på café med Gray's Bakery

Förgyll fikastunden på café med Gray's Bakery

25 år av kärlek, hantverk och bakverk. Sortimentet växer så det knakar och det nyaste tillskottet hos Out of Home är nybakade pajer, muffins och tårtor från Gray's Bakery. Med tidspress och ett hektiskt schema i köket på café, restaurang och hotell, kan det bli svårt att hinna med att baka och erbjuda många olika sorters kakor och bakverk. Med Gray's Bakery i bilden kan dessertmenyn däremot helt plötsligt göras både lång och gudomligt god. Gott ska det vara - vilket har varit Gray's motto sedan start.

Tårtor, pajer och kakor för foodservice-branschenFikabröd för alla tillfällen. Lokalt bakade bärpajer, cheesecakes och muffins. Redan för 25 år sedan etablerades Gray's Bakery och sedan dess har de varit en självklar aktör inom foodservice-branschen av desserter och bakverk för caféer, restauranger och hotell. Sortimentet består exempelvis än så länge av olika sorters cheesecakes, bärpajer, klassiska kondisbitar, saftiga kanelbullar och listan kan göras lång.

Gray's Bakery håller till i deras eget bageri i Saltsjö-Boo i Stockholm, där sortimentet har vuxit fram till de kreativa recept som bakas idag. I receptboken finns alltifrån veganska brownies i storpack till cheesecakes med smaker av "New York", vilka blandas med klassiska bakverk såsom chokladbollar och kladdkakor. Oavsett om det gäller brunch på hotell, dessert på restaurang eller en kaka till fikastunden på café, finns det något att njuta av i sortimentet.

Läs mer
Råboll från Stockholm

Råboll från Stockholm

Konfektyrsortimentet växer och vi ville egentligen bara berätta om dessa fantastiska bollar, alltså veganska premium tryffel råbollar....om ni har missat dessa mumsiga aptitretare i vårt sortiment.

Råboll Made In StockholmDrivs av matentreprenören Fredrik Nilsson, med produktionslokal i Stockholms. Bollarna rullas en och en för hand, och sedan packas och märks i lokalen för högsta premium-kvalitet,

- med andra ord ett delikatess hantverk! Råboll Made in Stockholm som företaget heter, strävar efter att kunna erbjuda främst foodservice kunder kvalitets produkter och genomtänkta smakkombinationer utan onödiga tillsatser, raffinerat socker och konstiga aromer.

Läs mer
Svenskt kött från Scan

Svenskt kött från Scan

Nu kan vi äntligen berätta att Scan är ny leverantör till outofhome.se. Du kan därför som restaurang- och cafékund handla svenskt kött till schyssta priser och rätt förutsättningar. Många kunder vill servera svenskt kött till sina gäster och det känns särskilt kul att Scan nu är med i gänget.

Slakteriföreningarna som blev ett varumärkeSveriges första andelsslakteri grundades 1899 i Halmstad efter att man kikat på hur danskarna gjorde det över sundet. Ett gäng fler andelsslakterier blev strax till runt om i Skåne och 1934 gick föreningarna tillsammans och skapade ett producentkooperativ kallat Föreningen av Skånska andelsslakterier (FSA). Efter ett par år bytte föreningen namn till Scan som idag känns igen i varje hem i Sverige. På 70-talet hade alla Sveriges slakteriföreningar gått ihop och varumärket Scan användes oavsett geografisk plats för slakteriet. Det var i samband med detta som den välkända röda och ovala logotypen kom till.

Under 2000-talet blev Scan del av HKScan-koncernen och därmed en av norra Europas största livsmedelsföretag inom chark, kött och färdigmat. Med kontor i Stockholm och produktion i Kristianstand, Halmstad, Linköping och Skara förser Scan Sverige med produkter för både hem, restaurang, industri men även en del för export till andra länder. Över 2100 personer är anställda och focus ligger på att vidhålla en hög kvalitet genom hela produktionen.

Läs mer
Äpplemusten från Kullabygden

Äpplemusten från Kullabygden

Nu kan du servera iskall Äpplemust från Kullabygden i Skåne på caféet eller restaurangen. Lagom till våren lanserar vi nämligen ett fint sortiment av muster från det anrika Kullabygdens Musteri. Frukter och bär pressade varsamt vid musteriet i Mjöhult till många olika goda smaker i schysst flaska med den karaktäristiska långa halsen. Ett gäng kunder efterfrågade Kullamusterna så det känns särskilt kul att kunna ta in dem i sortimentet, speciellt nu inför högsäsongen.

Äpplen mustade sedan 1929Åker man förbi Mjöjult i nordvästra Skåne kan man höra klirret av flaskor och känna doften av äpplen. Här mustas nämligen alla Kullamuster sedan 1929. Ser du en energisk figur springa runt och försöker vara överallt på en gång – då är det troligtvis Mustmästaren. Han smakar för det mesta av musten så att det blir absolut godast möjligt. Kullamust använder inga tillsatser, sötningsmedel eller annat konstigt utan det är endast pressade frukter och bär i dryckerna.

Kullabygden vid Kullaberg är vida känt för sin fina natur samt "den förfärliga synden i Mölle", att kvinnor och män badade tillsammans (!). En gång i tiden var Mjöhult ett sprudlande samhälle när tåget fortfarande stannade på stationen. Bankdirektörer, grosshandlare och andra resenärer blandades med bonddrängar och jäckar fyllda med råvaror som skulle vidare till städerna. Tågresenärerna åkte sedan vidare mot Stockholm, Berlin, Köpenhamn eller kanske S:t Petersburg. När tåget slutade stanna i Mjöhult fick det en förödande effekt på områdets verksamheter och 1990-talet var musteriet till salu. Bröderna Carlsson, Janne, Anders och Martin samt mustmästare Peter anlände till platsen och med en dröm om en genuint god källarsval äpplemust tog de med friska tag och äpplen fart på musteriet igen. Med bl.a. moderna maskinparker för högre kapacitet och uppdaterade etiketter tog de musteriet till nya höjder.

Läs mer
Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Ljuset, sommarplågor, pollen, kallsupar och solsveda står för dörren, äntligen! Ingen kan väl ha missat att sommaren 2018 bjöd på kanonväder och vad händer när solen skiner? Jo, det äts kopiöst stora mängder glass. Vi på outofhome.se är nog inte ensamma om att ha ätit en eller två glassar mer än vanligt förra året. Lagom till årets stundande sommar lanserar outofhome.se ett brett sortiment av glass från Triumf Glass. I sortimentet hittar du hela utbudet av Triumf Glass glasspinnar och strutar, flera sorter av dessertglass och kulglass samt bägare att servera i.

Triumf Glass för glasscaféer, kiosker, restauranger och föreningarNu kära kunder börjar det bli dags att fylla frysarna med glass inför de soliga dagarna som komma skall, se till att var redo. I samarbete med Triumf Glass är outofhome.se redo att leverera högkvalitativ glass från glassfabriken i Sävedalen. Vi fyller nu lagret med tropiska smaker såsom isglassen Skruven, godbiten Ananas split och Mövenpick Mango & Passion. För att tillfredsställa alla chokladälskare finns bland andra Geisha Strut och Dumle Pinne. Perfekt för exempelvis lunchrestauranger som vill erbjuda goda glasspinnar till de minsta eller till föreningen som vill sälja glass i stora lass på cuper och matcher. En till god nyhet är att vi dessutom tar hem flera smakrika dessertglass/ sorbet av god kvalité, där hittar du smakerna vanilj, hallon, yuzu och mango & passionsfrukt. Utmärkt för caféer och restauranger som vill servera en riktigt god glass till diverse bakverk och dessert.

Arne och glassfabrikenFörsta gången någon smakade på glass i Sverige var på 1700-talet i Gustav III:s hov, det var startskottet på glassens popularitet i Sverige. I början var dock "de lärda" något tveksamma till att äta frysta matvaror eftersom man trodde att det kunde leda till dödsfall. För allmänheten dröjde det till början av 1900-talet innan det gick att köpa glass, det var då främst inflyttade ryssar och italienare som sålde sin hemgjorda glass på gator och torg. En annan som också började tillverka glass hemma i köket var Arne Müntzing, tillika grundaren av Triumf Glass. Den stora drömmen slog in 1946 när Arne kunde titulera sig som glassfabrikör, då i en mindre glassfabrik i Majorna, Göteborg. Framgången har varit ett faktum för Triumf Glass och vem hade kunnat tro att företaget än idag skulle sälja den glass som till volymen säljer bäst i Sverige, nämligen deras gräddglass. Idag driver den tredje generationen Müntzing företaget i Sävedalen och Triumf Glass fortsätter att förse oss glassälskare med nya och innovativa smaker.

Läs mer
Sås med välgörenhet som grund

Sås med välgörenhet som grund

Kavli Foodservice erbjuder välkända produkter som hjälper restauranger, caféer och andra professionella kök att blomstra. Utbudet består av ett flertal kända varumärken såsom Kavli, Eriks®, Johnny's, Druvan med flera. I sortimentet finns exempelvis högkvalitativa såser, dressingar, och sist men inte minst - Sveriges mest älskade senap. Kavlikoncernen och outofhome.se är glada över att presentera ett nytt sortiment av utvalda produkter som många kunder väntat ivrigt på.

Sås och dressing för restaurang, café, hotell och storkökEriks® såser är utvecklade av stjärnkocken Erik Lallerstedt och består av högkvalitativa såser och dressingar för såväl kött, fisk, fågel och vegetariska rätter. Många restauranger, caféer och storkök har svårt att hinna med det hantverk som krävs bakom riktigt välgjorda såser och dressingar, men nu finns en chans till avlastning. Erik Lallerstedt har tagit fram färsk sås och dressing av finaste kvalitet, gjorda på äkta hantverksmässiga grunder, som hjälper din verksamhet att spara tid med belåtna kunder på köpet. I sortimentet finner vi exempelvis klassisk Bearnaisesås, krämig Hollandaisesås eller varför inte en oemotståndlig Caesardressing till lunchserveringen?

Erik's såser och dressingar kan dessutom utgöra baser i andra såser och röror såsom skagenröra och kycklingröra. Endast fantasin sätter helt enkelt stopp! Såserna och dressingarna är tillagade på schyssta råvaror och är till den större delen gjorda för hand.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se