Nyhet i sortimentet

Svenskt kött från Scan

Svenskt kött från Scan

Nu kan vi äntligen berätta att Scan är ny leverantör till outofhome.se. Du kan därför som restaurang- och cafékund handla svenskt kött till schyssta priser och rätt förutsättningar. Många kunder vill servera svenskt kött till sina gäster och det känns särskilt kul att Scan nu är med i gänget.

Slakteriföreningarna som blev ett varumärkeSveriges första andelsslakteri grundades 1899 i Halmstad efter att man kikat på hur danskarna gjorde det över sundet. Ett gäng fler andelsslakterier blev strax till runt om i Skåne och 1934 gick föreningarna tillsammans och skapade ett producentkooperativ kallat Föreningen av Skånska andelsslakterier (FSA). Efter ett par år bytte föreningen namn till Scan som idag känns igen i varje hem i Sverige. På 70-talet hade alla Sveriges slakteriföreningar gått ihop och varumärket Scan användes oavsett geografisk plats för slakteriet. Det var i samband med detta som den välkända röda och ovala logotypen kom till.

Under 2000-talet blev Scan del av HKScan-koncernen och därmed en av norra Europas största livsmedelsföretag inom chark, kött och färdigmat. Med kontor i Stockholm och produktion i Kristianstand, Halmstad, Linköping och Skara förser Scan Sverige med produkter för både hem, restaurang, industri men även en del för export till andra länder. Över 2100 personer är anställda och focus ligger på att vidhålla en hög kvalitet genom hela produktionen.

Läs mer
Äpplemusten från Kullabygden

Äpplemusten från Kullabygden

Nu kan du servera iskall Äpplemust från Kullabygden i Skåne på caféet eller restaurangen. Lagom till våren lanserar vi nämligen ett fint sortiment av muster från det anrika Kullabygdens Musteri. Frukter och bär pressade varsamt vid musteriet i Mjöhult till många olika goda smaker i schysst flaska med den karaktäristiska långa halsen. Ett gäng kunder efterfrågade Kullamusterna så det känns särskilt kul att kunna ta in dem i sortimentet, speciellt nu inför högsäsongen.

Äpplen mustade sedan 1929Åker man förbi Mjöjult i nordvästra Skåne kan man höra klirret av flaskor och känna doften av äpplen. Här mustas nämligen alla Kullamuster sedan 1929. Ser du en energisk figur springa runt och försöker vara överallt på en gång – då är det troligtvis Mustmästaren. Han smakar för det mesta av musten så att det blir absolut godast möjligt. Kullamust använder inga tillsatser, sötningsmedel eller annat konstigt utan det är endast pressade frukter och bär i dryckerna.

Kullabygden vid Kullaberg är vida känt för sin fina natur samt "den förfärliga synden i Mölle", att kvinnor och män badade tillsammans (!). En gång i tiden var Mjöhult ett sprudlande samhälle när tåget fortfarande stannade på stationen. Bankdirektörer, grosshandlare och andra resenärer blandades med bonddrängar och jäckar fyllda med råvaror som skulle vidare till städerna. Tågresenärerna åkte sedan vidare mot Stockholm, Berlin, Köpenhamn eller kanske S:t Petersburg. När tåget slutade stanna i Mjöhult fick det en förödande effekt på områdets verksamheter och 1990-talet var musteriet till salu. Bröderna Carlsson, Janne, Anders och Martin samt mustmästare Peter anlände till platsen och med en dröm om en genuint god källarsval äpplemust tog de med friska tag och äpplen fart på musteriet igen. Med bl.a. moderna maskinparker för högre kapacitet och uppdaterade etiketter tog de musteriet till nya höjder.

Läs mer
Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Ljuset, sommarplågor, pollen, kallsupar och solsveda står för dörren, äntligen! Ingen kan väl ha missat att sommaren 2018 bjöd på kanonväder och vad händer när solen skiner? Jo, det äts kopiöst stora mängder glass. Vi på outofhome.se är nog inte ensamma om att ha ätit en eller två glassar mer än vanligt förra året. Lagom till årets stundande sommar lanserar outofhome.se ett brett sortiment av glass från Triumf Glass. I sortimentet hittar du hela utbudet av Triumf Glass glasspinnar och strutar, flera sorter av dessertglass och kulglass samt bägare att servera i.

Triumf Glass för glasscaféer, kiosker, restauranger och föreningarNu kära kunder börjar det bli dags att fylla frysarna med glass inför de soliga dagarna som komma skall, se till att var redo. I samarbete med Triumf Glass är outofhome.se redo att leverera högkvalitativ glass från glassfabriken i Sävedalen. Vi fyller nu lagret med tropiska smaker såsom isglassen Skruven, godbiten Ananas split och Mövenpick Mango & Passion. För att tillfredsställa alla chokladälskare finns bland andra Geisha Strut och Dumle Pinne. Perfekt för exempelvis lunchrestauranger som vill erbjuda goda glasspinnar till de minsta eller till föreningen som vill sälja glass i stora lass på cuper och matcher. En till god nyhet är att vi dessutom tar hem flera smakrika dessertglass/ sorbet av god kvalité, där hittar du smakerna vanilj, hallon, yuzu och mango & passionsfrukt. Utmärkt för caféer och restauranger som vill servera en riktigt god glass till diverse bakverk och dessert.

Arne och glassfabrikenFörsta gången någon smakade på glass i Sverige var på 1700-talet i Gustav III:s hov, det var startskottet på glassens popularitet i Sverige. I början var dock "de lärda" något tveksamma till att äta frysta matvaror eftersom man trodde att det kunde leda till dödsfall. För allmänheten dröjde det till början av 1900-talet innan det gick att köpa glass, det var då främst inflyttade ryssar och italienare som sålde sin hemgjorda glass på gator och torg. En annan som också började tillverka glass hemma i köket var Arne Müntzing, tillika grundaren av Triumf Glass. Den stora drömmen slog in 1946 när Arne kunde titulera sig som glassfabrikör, då i en mindre glassfabrik i Majorna, Göteborg. Framgången har varit ett faktum för Triumf Glass och vem hade kunnat tro att företaget än idag skulle sälja den glass som till volymen säljer bäst i Sverige, nämligen deras gräddglass. Idag driver den tredje generationen Müntzing företaget i Sävedalen och Triumf Glass fortsätter att förse oss glassälskare med nya och innovativa smaker.

Läs mer
Sås med välgörenhet som grund

Sås med välgörenhet som grund

Kavli Foodservice erbjuder välkända produkter som hjälper restauranger, caféer och andra professionella kök att blomstra. Utbudet består av ett flertal kända varumärken såsom Kavli, Eriks®, Johnny's, Druvan med flera. I sortimentet finns exempelvis högkvalitativa såser, dressingar, och sist men inte minst - Sveriges mest älskade senap. Kavlikoncernen och outofhome.se är glada över att presentera ett nytt sortiment av utvalda produkter som många kunder väntat ivrigt på.

Sås och dressing för restaurang, café, hotell och storkökEriks® såser är utvecklade av stjärnkocken Erik Lallerstedt och består av högkvalitativa såser och dressingar för såväl kött, fisk, fågel och vegetariska rätter. Många restauranger, caféer och storkök har svårt att hinna med det hantverk som krävs bakom riktigt välgjorda såser och dressingar, men nu finns en chans till avlastning. Erik Lallerstedt har tagit fram färsk sås och dressing av finaste kvalitet, gjorda på äkta hantverksmässiga grunder, som hjälper din verksamhet att spara tid med belåtna kunder på köpet. I sortimentet finner vi exempelvis klassisk Bearnaisesås, krämig Hollandaisesås eller varför inte en oemotståndlig Caesardressing till lunchserveringen?

Erik's såser och dressingar kan dessutom utgöra baser i andra såser och röror såsom skagenröra och kycklingröra. Endast fantasin sätter helt enkelt stopp! Såserna och dressingarna är tillagade på schyssta råvaror och är till den större delen gjorda för hand.

Läs mer
Nu tar vi emot order via fax!

Nu tar vi emot order via fax!

Idag är en särskild dag. Många kunder har hör av sig och vi måste tänja på vår regel om att endast jobba med e-handel. Därför har vi nu varit ute och köpt en sprillans ny state-of-the-art faxmaskin, 2019 års modell från Siemens.

Men innan vi presenterar det nya fax-numret. Äntligen 1 april! April April April!

Läs mer
Professionella & unika mejeriprodukter sedan 1970

Professionella & unika mejeriprodukter sedan 1970

Är det några som förstår storkökens behov kring professionella mejeriprodukter så är det Debic. De arbetar kontinuerligt med nya innovationer för att förse livsmedelsproffsen med produkter som effektivt låter dem skapa bakverk, måltider och desserter. Outofhome.se är glada över att kunna introducera Debics högkvalitativa mejeriprodukter i sortimentet.

"Flera kunder har hört av sig och efterfrågat Debic under åren och det skall därför bli särskilt kul att komma igång. Ett par storkök är redo att beställa från dag 1 vilket så klart gör det hela mycket enklare för oss vid lanseringen då vi kan köpa in större volymer." säger Jacob Hillestad, VD outofhome.se.

Mejeriprodukter för restaurang, café, hotell och bageriAtt jobba i storkök kan vara hektiskt, det vet Debic och det är därför de sedan 1970 har skapat värde åt bagare, kockar och cateringföretagare. De arbetar nära användarna av produkterna för att förstå vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Genom att vara en partner till riktiga livsmedelsproffs genererar Debic produkter som verkligen underlättar det dagliga arbetet, vad sägs om en chokladmousse som redan är preparerad i spritspåse?

Läs mer
Frysta grönsaker, frukter och bär från Magnihill

Frysta grönsaker, frukter och bär från Magnihill

Familjeföretaget Magnihill, beläget en bit utanför Helsinborg (där vårt lager ligger) levererar idag en volym på ca 14 000 ton frysta grönsaker och bär varav hälften är ekologiska. Varumärket är i dag mycket väl känt som en producent av hög kvalitet med fokus på ekologiskt och hållbart.

För ett par månader sedan åkte jag för att besöka fabriken där produktionen sker. Det var en varm sommardag och förmodligen var de gröna fälten och vägen in till Magnihill något av det vackraste jag sett söder om Göteborg. Margareta på Magnihill tog emot mig i ett stort herrgårdshus precis vid fabriken och det är otroligt kul att nu kunna lansera ett stort sortiment av frysta bär, frukter, grönsaker och rotfrukter från Magnihill till våra café och restaurangkunder.

Det började redan på 50-taletLennart Pehrsson tog över gården Magnihill för den ansenliga summan 142 500 riksdaler. Större delen var ett lån från banken och detta var så klart en enorm risk och investering från Lennarts sida. Den första potatisskörden bärgades 1959 och Magnihill blev verklighet. Namnet Magnihill kommer från 40-talet då häradsdommaren i byn, Hjalmar Andersson var på väg att besöka sin vän Hjalmar Nilsson. När han körde förbi den lilla kulle som gården ligger på tänkte han på engelskans "hill" och samtidigt kom han att tänka på att Hjalmar Nilssons far hette Magnus och då blev det helt enkelt Magnihill.

Läs mer
Nu kan du både ha och äta kakan

Nu kan du både ha och äta kakan

Gille kakor – inte att förknippa med ett Gille, dvs. ett medeltida brödraskap vars medlemmar gav skydd till varandra – är ett svenskt företag grundat på 60-talet. Varumärket Gille tillverkades av Kafé Gillet och snart blev de goda Gillekakorna så populära att man fick öppna en fabrik i närheten för att förse resten av Sverige. Den vita lådan med havreflan känns igen oavsett vart i landet man befinner sig. Idag är Gille en av världens största kaktillverkare och bakar omkring 1,5 miljarder kakor varje år.

Vad är ett fikarep utan Gillekakor? Gille kakor är starkt förknippat med det svenska fikat. En kaffe och en kaka på caféet sitter i ryggmärgen hos svenskarna och Gillekakorna stoltserar med många av de klassiska kakorna man förväntar sig vid ett gött kafferep. Gille har två stora bagerier i Örkelljunga och Åsljunga i Skåne och de över 200 medarbetarna bakar med både mjöl och kärlek. "När jag fick möjlighet att besöka bageriet i Örkelljunga fick jag smaka en helt nybakad och varm Gilleboll och det var som ni kan tänka er rätt gött" berättar Jacob Hillestad, VD outofhome.se. "Det skall bli otroligt roligt att få lansera det fina sortimentet av kakor och bakelser till våra många café-kunder runt om i Sverige".

Småkakor till café och konditori Bondkakor, Chokladdrömmar, Chokladkakor, Drottningkakor, Chokladflarn, Havreflarn, Pepparkakor, Finskorpor, Gillebollar och Hallonkransar. Detta är bara några av kakorna och godsakerna ett café eller ett konditori kan hitta i sortimentet från Gille. En av bästsäljarna är så klart det klassiska Havreflarnet - en tunn och krispig liten kaka med runt och söt smak. En given plats på fikabordet.

Läs mer
Nu finns Marabou på lager

Nu finns Mmm... på lager

Har du någonsin tänkt på vad ordet Marabou kommer ifrån? Inte vi heller, men finns det en fågel vars namn är Maraboustork, som vanligtvis tyvärr framställs som varken gladlynt eller något vidare vacker. Däremot klingar varumärket Marabou bättre i mångas öron, vars choklad med sin unika smak är älskad av många chokladfantaster. Vi på outofhome.se är glada över att nu kunna introducera flertalet av Marabous produkter till vårt sortiment.

Choklad, chocolate, schokolade och chocolatChokladens historia är mycket spännande och användningsområdena har varierat sedan långt tillbaka, exempelvis användes kakaobönan som valuta utav Aztekerna. Tack vare Columbus hittade kakaobönan till Europa, men på 1400-talet var det ingen som förstod potentialen med denna fascinerande frukt. Det var först när spanjorerna kom på den briljanta idén att tillsätta sötning som succén var ett faktum. Chokladen nådde slutligen Sverige på 1800-talet. Ända sedan 1919 har Marabou försett den svenska marknaden med sin välsmakande choklad, men det var inte förrän på 1950-talet som den klassiska Marabou mjölkchokladkakan såg dagens ljus. Lyckan var gjord för konsumenterna då Marabou, efter åratals av laboratorieförsök, lyckats skapa en chokladkaka som särskilde sig från konkurrenterna. Smaken förde (och gör fortfarande) tankarna till kola och choklad med en välbalanserad sötma. De exakta ingredienser som utgör den unika mjölkchokladsmaken är fortfarande en välbevarad hemlighet. Idag har Marabous sortimentet blivit betydlig bredare och omfattar bland annat chokladkakor, chokladstycksaker samt chokladgodispåsar.

Choklad: ett måste för varje kiosk, fotbollsklubb eller kontorGå in i nästan vilken kiosk som helst i Sverige och du kommer med stor sannolikhet kunna köpa dig en chokladkaka eller en chokladbit. För oss på outofhome.se blir det därmed en glädje att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att handla Marabous produkter. Här på outofhome.se kan du hitta bland annat Daim, Japp och Dubbel Nougat, perfekt för kiosken som vill erbjuda olika stycksaker. Är ni ett företag som ska iväg på en rolig mässa? Ta med några burkar Twist så får potentiella kunder eller leverantörer ytterligare anledning att stanna till vid just ert företag. Alternativt, vill du bli extra populär på kontoret råder vi dig att hälla upp en påse Twist i din finaste skål och placera i fikarummet.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se