Äkta majonnäs från Skåne Finkost

Äkta majonnäs från Skåne Finkost

Det hela började i Malmö 1937 när Karl Ambrosius från Österrike skapade receptet som än i dag används för den traditionella äkta majonnäsen. Fiskhandlare och restauranger över hela Sverige använder den goda majonnäsen från Skåne Finkost på grund av dess egenskaper. Majonnäsen håller vad den lovar och spricker väldigt sällan oavsett hur den bearbetas i nästa steg. Att den dessutom är mjuk, rund och neutral i smaken, ljusgul till färgen gör det inte sämre. Du kan med fördel använda den här majonnäsen till alla typer av sallader, röror och såser där du vill vara säker på ett gott resultat och där du inte vill att majonnäsen skall ta uppmärksamhet ifrån andra råvaror och ingredienser.

Traditionellt recept, äkta råvaror och lång historia

Fabriken som grundades 1937 i Malmö av Karl Ambrosius växte sakta men säkert och flyttade tillsammans med Karl till Partille utanför Göteborg. När Karl 1956 tillverkade omkring 300-350 kg majonnäs från produktionslokalen som låg i botten på en villa vid Björndammen såldes verksamheten till Erik Eklund. Produktionen flyttades då till Sävedalen där verksamheten bedrevs fram till 1993 då den hittade hem till Partille där den än i dag ligger i moderna lokaler vid Brodalens Industriområde.

Idag produceras cirka 100 ton majonnäs, senap och sås varje vecka och Skåne Finkost erbjuder ett stort sortiment inom sina olika kategorier för både matbutiker, restauranger, gatukök, hamburgerkedjor, bensinstationer och många andra ställen där majonnäs förekommer. Företaget har 15 anställda och omsätter ca 60 MSEK.

Ny teknik och framåtanda driver idag bolaget framåt med produktutveckling där bolaget ligger i framkant. Nu lanseras t.ex. en mycket god vegansk majonnäs som tagit marknaden med storm.

Vad betyder äkta majonnäs?

Vad betyder äkta majonnäs? "Begreppet används av olika tillverkare på olika sätt och det är därför svårt att ge ett exakt svar" säger Martin Bernhardsson, VD för Skåne Finkost. "När vi sätter Äkta Majonnäs på en av våra produkter innebär det att den producerats utifrån vårt ursprungsrecept och riktigt bra råvaror. Vi kräver t.ex. att det är flytande äggula och minst en oljebaserad fetthalt på 80%.”

I dagsläget har vi två äkta majonnäser från Skåne Finkost för storkök och de särskils med färgen Röd. De finns i 14 kg och 5 kg hink.

Äkta Majonnäs med ägg

Hur görs en vegansk majonnäs?

Visst är det fantastiskt att det nu finns ett alternativ för veganer inom majonnäs? Skåne Finkost har tagit fram en produkt som fungerar riktigt bra för de som vill skippa ägget. Rapsolja, vatten, vinäger och salt tillsammans med förtjockningsmedel är ingredienserna som gör den veganska majonnäsen till en perfekt bas för exempelvis veganska såser och röror.

Med majonnäs i sortimentet

"Det är otroligt kul att äntligen få leverera majonnäs från en så anrik majonnästillverkade som Skåne Finkost" säger Jacob Hillestad, VD för outofhome.se. "Det är en produkt som länge efterfrågats och nu kan vi äntligen komma igång med ett bra sortiment som passar alla våra kunder." Hela det nya sortimentet hittas via kategorin Majonnäs från Skåne Finkost.

Jacob Hillestad AndreassonVD

Relaterade produkter

Fler nyheter

5 snabba med Arla
9 nov 2018

5 snabba med Arla

Arla har sedan 1915 förgyllt Sverige med mejerivaror av högsta kvalitet. År 2018 anses Arla vara världens största producent av ekologiska mejerivaror. Med en fantastisk resa i bagaget och många liter mjölk senare, har de äntligen hittat hem. Nu finns bland annat mellanmjölk, normalsaltat Bregott och fyllig vispgrädde på hyllan hos outofhome.se.

Det hela startade över en middagArla är ett kooperativ som ägs av mjölkbönder från sju länder. Sju länder (!?) tänker ni - jajamen det stämmer gott. Det koncept som startade över en middag mellan några kloka mjölkbönder år 1915 i Stockholm, erbjuder idag mjölk för miljontals människor runt om i Europa. Den briljanta idén var att tillsammans vara starkare mot handeln och på så sätt säkerställa bra priser, god mjölk och schyssta villkor för såväl bonde som konsument.

Mer än 100 år senare vilar Arla tryggt på samma grund, men med ett gäng grann-bönder från Danmark, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Luxemburg vid dess sida. Mjölk från Arla för svenska konsumenter och verksamheter kommer däremot såklart från Arlas svenska mjölkbönder.

Läs mer
Dricker du också ditt kaffe med havredryck?
15 nov 2018

Dricker du också ditt kaffe med havredryck?

Det är inte bara Mumintrollen från vår kära granne i öst som tar världen med storm. Kaslink är ett innovativt företag med rötterna i Finland, och som med sitt varumärke Aito, producerar växtbaserade produkter i världsklass, med ofantligt populära havre som bas. Vare sig du letar efter en havredryck som skummar sig perfekt i gästens caffè latte eller havregrädde för lunchens pastasås, har Kaslink det som behövs.

Numera är det avgörande att kunna erbjuda ett alternativ till mjölk och andra mejeribaserade varor för både café, restaurang och storkök. Havreprodukter är idag ett självklart för många och efterfrågan är enorm. Nu finns både Kaslinks populära havredryck framtagen för kaffebarer och caféer, samt havregrädde för matlagning och bakning, på lager hos outofhome.se.

Kaslink är ett finskt familjeföretag som startade år 2002 med visionen om att producera hållbar och nordisk supermat. Supermat? Vad är det tro? Havre är nämligen fullproppat med fibrer och har kommit att kallas "nordic superfood" världen över.

Läs mer
Nu lanserar vi bröd och bakverk!
27 nov 2018

Nu lanserar vi bröd och bakverk!

Hur klingar det med nybakade frallor, bakverk, surdegsbröd, limpor eller kanske lussekatter med saffran nu i juletider? En lång rad olika bröd- och bageriprodukter från Lantmännen Unibake landade precis på lagret, och vi är glada över att presentera stora nyheter i sortimentet. Lantmännen Unibake är ett startskott för en helt ny huvudkategori på outofhome.se, med Bröd, Bakverk & Dessert av alla möjliga slag i bagaget. Häng med bakom kulisserna!

Nybakat fikabröd för café, restaurang, hotell & butik Det är oundvikligt att missa det svenska folkets kärlek till fika. Lantmännen Unibake har stenkoll på fika och erbjuder en stor mängd av olika populära fikabröd för alla tänkbara tillfällen. Med verksamhet i ett 20-tal länder och 25 000 svenska lantbrukare som stolta ägare, kan inte mycket gå snett. Från jord till bord, med en stor nypa erfarenhet, passion och engagemang. Lantmännen Unibake besitter en mycket hög kompetens och är berömda för deras bakverk av högsta kvalitet.

Det marknadsledande varumärket Bonjour, är namnet bakom bake off-konceptet hos Lantmännen Unibake. Helt plötsligt kunde verksamheter runt om i landet erbjuda purfärskt bröd på beställning. Konceptet kom till Sverige redan år 1985 från USA och har sedan dess tagit större och större marknadsandelar för café, restaurang, hotell och butik. 30 år i branschen och godare muffins, bullar, kakor och andra bageriartiklar än någonsin.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se