Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Den enda sanna glädjen är glassglädjen

Ljuset, sommarplågor, pollen, kallsupar och solsveda står för dörren, äntligen! Ingen kan väl ha missat att sommaren 2018 bjöd på kanonväder och vad händer när solen skiner? Jo, det äts kopiöst stora mängder glass. Vi på outofhome.se är nog inte ensamma om att ha ätit en eller två glassar mer än vanligt förra året. Lagom till årets stundande sommar lanserar outofhome.se ett brett sortiment av glass från Triumf Glass. I sortimentet hittar du hela utbudet av Triumf Glass glasspinnar och strutar, flera sorter av dessertglass och kulglass samt bägare att servera i.

Triumf Glass för glasscaféer, kiosker, restauranger och föreningar

Nu kära kunder börjar det bli dags att fylla frysarna med glass inför de soliga dagarna som komma skall, se till att var redo. I samarbete med Triumf Glass är outofhome.se redo att leverera högkvalitativ glass från glassfabriken i Sävedalen. Vi fyller nu lagret med tropiska smaker såsom isglassen Skruven, godbiten Ananas split och Mövenpick Mango & Passion. För att tillfredsställa alla chokladälskare finns bland andra Geisha Strut och Dumle Pinne. Perfekt för exempelvis lunchrestauranger som vill erbjuda goda glasspinnar till de minsta eller till föreningen som vill sälja glass i stora lass på cuper och matcher. En till god nyhet är att vi dessutom tar hem flera smakrika dessertglass/ sorbet av god kvalité, där hittar du smakerna vanilj, hallon, yuzu och mango & passionsfrukt. Utmärkt för caféer och restauranger som vill servera en riktigt god glass till diverse bakverk och dessert.

Arne och glassfabriken

Första gången någon smakade på glass i Sverige var på 1700-talet i Gustav III:s hov, det var startskottet på glassens popularitet i Sverige. I början var dock "de lärda" något tveksamma till att äta frysta matvaror eftersom man trodde att det kunde leda till dödsfall. För allmänheten dröjde det till början av 1900-talet innan det gick att köpa glass, det var då främst inflyttade ryssar och italienare som sålde sin hemgjorda glass på gator och torg. En annan som också började tillverka glass hemma i köket var Arne Müntzing, tillika grundaren av Triumf Glass. Den stora drömmen slog in 1946 när Arne kunde titulera sig som glassfabrikör, då i en mindre glassfabrik i Majorna, Göteborg. Framgången har varit ett faktum för Triumf Glass och vem hade kunnat tro att företaget än idag skulle sälja den glass som till volymen säljer bäst i Sverige, nämligen deras gräddglass. Idag driver den tredje generationen Müntzing företaget i Sävedalen och Triumf Glass fortsätter att förse oss glassälskare med nya och innovativa smaker.

Säkra glassar

Med glass från Triumf Glass kan du känna dig trygg med att du får glass av högsta kvalité. Företagets högsta mål och önskan är att du som kund ska känna dig så nöjd så att du är villig att köpa glass från dem igen. Kraven på livsmedelsproducenter när det gäller kvalitéts- och miljöstyrning har ökat under senare år. Triumf Glass är certifierade enligt BRC Global Standard- Foods, standarder för livsmedelssäkerhet. Syftet med certifieringen är att tillhandahålla riktigt säkra produkter till konsumenterna. Certifieringen innebär att Triumf Glass uppfyller kraven för bland annat rutiner på produktionsplatsen och personal.

Jacob Hillestad AndreassonVD

Relaterade produkter

Fler nyheter

Klimatkompensera som företag
19 jun 2019

Klimatkompensera som företag

För ungefär tre år sedan började vi klimatkompensera alla våra transporter. För tre år sedan var vi ett annat företag, vi har fyrdubblat vår omsättning sedan dess och därmed även våra leveranser men klimatkompensationen är någonting vi är stolta över och håller fast vid. Här är nyheten vi skrev för två år sedan när vi berättade om vår satsning kring 100% klimatkompenserad transport. Vi vill med det här inlägget berätta om några av de lärdommar vi fått från satsningen för dig som går i tankarna om att klimatkompensera.

Vad innebär det att klimatkompensera?Väldigt förenklat så innebär det att du betalar en summa pengar för att minska utsläpp av växthusgaser någon annanstans. Rent konkret kanske det innebär att du subventionerar en modern och effektiv spis för en familj i Darfur. Familjen har sedan tidigare en traditionell ugn som tänds med kol och ved. Varje utbytt spis besparar 4 ton CO2 i utsläpp varje år. Du kan läsa mer och stödja ett sådant projekt här: goldstandard.org/projects/darfur-low-s...

Vad kostar det att klimatkompensera?En person i Sverige släpper ut ungefär 4,5 ton CO2 per år enligt The World Bank (2014). Att klimatkompensera 1 ton CO2 kostar 100-160 SEK beroende på vilket projekt du väljer att stötta på goldstandard.org. Att klimatkompensera för ett år av en privatpersons utsläpp kan alltså kosta så lite som 450 SEK. Det är dessutom en klimatkompensation med certifieringen Gold Standard. Med över 1400 olika projekt i över 80 länder samt säkerställt av tredje part är det en av de bästa sätten för att verkligen göra skillnad.

Läs mer
Nu lanserar vi bröd och bakverk!
27 nov 2018

Nu lanserar vi bröd och bakverk!

Hur klingar det med nybakade frallor, bakverk, surdegsbröd, limpor eller kanske lussekatter med saffran nu i juletider? En lång rad olika bröd- och bageriprodukter från Lantmännen Unibake landade precis på lagret, och vi är glada över att presentera stora nyheter i sortimentet. Lantmännen Unibake är ett startskott för en helt ny huvudkategori på outofhome.se, med Bröd, Bakverk & Dessert av alla möjliga slag i bagaget. Häng med bakom kulisserna!

Nybakat fikabröd för café, restaurang, hotell & butik Det är oundvikligt att missa det svenska folkets kärlek till fika. Lantmännen Unibake har stenkoll på fika och erbjuder en stor mängd av olika populära fikabröd för alla tänkbara tillfällen. Med verksamhet i ett 20-tal länder och 25 000 svenska lantbrukare som stolta ägare, kan inte mycket gå snett. Från jord till bord, med en stor nypa erfarenhet, passion och engagemang. Lantmännen Unibake besitter en mycket hög kompetens och är berömda för deras bakverk av högsta kvalitet.

Det marknadsledande varumärket Bonjour, är namnet bakom bake off-konceptet hos Lantmännen Unibake. Helt plötsligt kunde verksamheter runt om i landet erbjuda purfärskt bröd på beställning. Konceptet kom till Sverige redan år 1985 från USA och har sedan dess tagit större och större marknadsandelar för café, restaurang, hotell och butik. 30 år i branschen och godare muffins, bullar, kakor och andra bageriartiklar än någonsin.

Läs mer
Nu kan du både ha och äta kakan
26 feb 2019

Nu kan du både ha och äta kakan

Gille kakor – inte att förknippa med ett Gille, dvs. ett medeltida brödraskap vars medlemmar gav skydd till varandra – är ett svenskt företag grundat på 60-talet. Varumärket Gille tillverkades av Kafé Gillet och snart blev de goda Gillekakorna så populära att man fick öppna en fabrik i närheten för att förse resten av Sverige. Den vita lådan med havreflan känns igen oavsett vart i landet man befinner sig. Idag är Gille en av världens största kaktillverkare och bakar omkring 1,5 miljarder kakor varje år.

Vad är ett fikarep utan Gillekakor? Gille kakor är starkt förknippat med det svenska fikat. En kaffe och en kaka på caféet sitter i ryggmärgen hos svenskarna och Gillekakorna stoltserar med många av de klassiska kakorna man förväntar sig vid ett gött kafferep. Gille har två stora bagerier i Örkelljunga och Åsljunga i Skåne och de över 200 medarbetarna bakar med både mjöl och kärlek. "När jag fick möjlighet att besöka bageriet i Örkelljunga fick jag smaka en helt nybakad och varm Gilleboll och det var som ni kan tänka er rätt gött" berättar Jacob Hillestad, VD outofhome.se. "Det skall bli otroligt roligt att få lansera det fina sortimentet av kakor och bakelser till våra många café-kunder runt om i Sverige".

Småkakor till café och konditori Bondkakor, Chokladdrömmar, Chokladkakor, Drottningkakor, Chokladflarn, Havreflarn, Pepparkakor, Finskorpor, Gillebollar och Hallonkransar. Detta är bara några av kakorna och godsakerna ett café eller ett konditori kan hitta i sortimentet från Gille. En av bästsäljarna är så klart det klassiska Havreflarnet - en tunn och krispig liten kaka med runt och söt smak. En given plats på fikabordet.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se