Frysta grönsaker, frukter och bär från Magnihill

Frysta grönsaker, frukter och bär från Magnihill

Familjeföretaget Magnihill, beläget en bit utanför Helsinborg (där vårt lager ligger) levererar idag en volym på ca 14 000 ton frysta grönsaker och bär varav hälften är ekologiska. Varumärket är i dag mycket väl känt som en producent av hög kvalitet med fokus på ekologiskt och hållbart.

För ett par månader sedan åkte jag för att besöka fabriken där produktionen sker. Det var en varm sommardag och förmodligen var de gröna fälten och vägen in till Magnihill något av det vackraste jag sett söder om Göteborg. Margareta på Magnihill tog emot mig i ett stort herrgårdshus precis vid fabriken och det är otroligt kul att nu kunna lansera ett stort sortiment av frysta bär, frukter, grönsaker och rotfrukter från Magnihill till våra café och restaurangkunder.

Det började redan på 50-talet

Lennart Pehrsson tog över gården Magnihill för den ansenliga summan 142 500 riksdaler. Större delen var ett lån från banken och detta var så klart en enorm risk och investering från Lennarts sida. Den första potatisskörden bärgades 1959 och Magnihill blev verklighet. Namnet Magnihill kommer från 40-talet då häradsdommaren i byn, Hjalmar Andersson var på väg att besöka sin vän Hjalmar Nilsson. När han körde förbi den lilla kulle som gården ligger på tänkte han på engelskans "hill" och samtidigt kom han att tänka på att Hjalmar Nilssons far hette Magnus och då blev det helt enkelt Magnihill.


Personalen hos Magnihill 1976

Lennart drev Magnihill fram till 1992 då dottern Wiveca tog över, endast 20 år gammal. Det var här man på riktigt började satsa på ärtor och från denna tid tog produktionen och försäljning fart ordentligt med större sortiment. Den fina gården ligger vid en av de bästa vattenkällorna i världen (vunnit guldmedalj!) och denna källa används dels för buteljerat vatten men även i produktionen vilket så klart höjer kvaliten. Fram till idag har Magnihill satsat rejält med flera stora investeringar i fabrik och produktion. Sortimentet växer men den goda kvalitén från Magnihill består.

Blåbär, hallon och havtorn

Flera av våra kunder har efterfrågat frysta bär och frukter som en del av sortimentet. Caféer gör i allt större utsträkning smoothies och det bakas friskt på konditorier och bagerier runt om i Sverige. I det nya sortimentet hittas en mängd olika frysta bär så som jordgubbar, hallon, havtorn, blåbär och mango. Lingon är även en självklarhet för restauranger som vill ha en klassisk svensk meny. De flesta förpackningar innehåller cirka 2,5 kg bär per påse och en kartong innehåller två påsar.

Majs, purjolök och sötpotatis

Magnihill är kända för sitt fina sortiment av rotfrukter och grönsaker. I det nya sortimentet vi tagit in har vi valt ut guldkornen, men vi tar raskt in andra atiklar om det efterfrågas. Exempel på nya produkter är en tärnad rotfruktsmix eller ekologiska broccoli buketter. Vi har även tagit in skivad avokado i storpack, en allt mer populär ingrediens bland restauranger, caféer och storkök.

Jacob Hillestad AndreassonVD

Relaterade produkter

Fler nyheter

Klimatkompensera som företag
27 apr 2018

Klimatkompensera som företag

För ungefär två år sedan började vi klimatkompensera alla våra transporter. För två år sedan var vi ett annat företag, vi har fyrdubblat vår omsättning sedan dess och därmed även våra leveranser men klimatkompensationen är någonting vi är stolta över och håller fast vid. Här är nyheten vi skrev för två år sedan när vi berättade om vår satsning kring 100% klimatkompenserad transport. Vi vill med det här inlägget berätta om några av de lärdommar vi fått från satsningen för dig som går i tankarna om att klimatkompensera.

Vad innebär det att klimatkompensera?Väldigt förenklat så innebär det att du betalar en summa pengar för att minska utsläpp av växthusgaser någon annanstans. Rent konkret kanske det innebär att du subventionerar en modern och effektiv spis för en familj i Darfur. Familjen har sedan tidigare en traditionell ugn som tänds med kol och ved. Varje utbytt spis besparar 4 ton CO2 i utsläpp varje år. Du kan läsa mer och stödja ett sådant projekt här: goldstandard.org/projects/darfur-low-s...

Vad kostar det att klimatkompensera?En person i Sverige släpper ut ungefär 4,5 ton CO2 per år enligt The World Bank (2014). Att klimatkompensera 1 ton CO2 kostar 100-160 SEK beroende på vilket projekt du väljer att stötta på goldstandard.org. Att klimatkompensera för ett år av en privatpersons utsläpp kan alltså kosta så lite som 450 SEK. Det är dessutom en klimatkompensation med certifieringen Gold Standard. Med över 1400 olika projekt i över 80 länder samt säkerställt av tredje part är det en av de bästa sätten för att verkligen göra skillnad.

Läs mer
Nu lanserar vi bröd och bakverk!
27 nov 2018

Nu lanserar vi bröd och bakverk!

Hur klingar det med nybakade frallor, bakverk, surdegsbröd, limpor eller kanske lussekatter med saffran nu i juletider? En lång rad olika bröd- och bageriprodukter från Lantmännen Unibake landade precis på lagret, och vi är glada över att presentera stora nyheter i sortimentet. Lantmännen Unibake är ett startskott för en helt ny huvudkategori på outofhome.se, med Bröd, Bakverk & Dessert av alla möjliga slag i bagaget. Häng med bakom kulisserna!

Nybakat fikabröd för café, restaurang, hotell & butik Det är oundvikligt att missa det svenska folkets kärlek till fika. Lantmännen Unibake har stenkoll på fika och erbjuder en stor mängd av olika populära fikabröd för alla tänkbara tillfällen. Med verksamhet i ett 20-tal länder och 25 000 svenska lantbrukare som stolta ägare, kan inte mycket gå snett. Från jord till bord, med en stor nypa erfarenhet, passion och engagemang. Lantmännen Unibake besitter en mycket hög kompetens och är berömda för deras bakverk av högsta kvalitet.

Det marknadsledande varumärket Bonjour, är namnet bakom bake off-konceptet hos Lantmännen Unibake. Helt plötsligt kunde verksamheter runt om i landet erbjuda purfärskt bröd på beställning. Konceptet kom till Sverige redan år 1985 från USA och har sedan dess tagit större och större marknadsandelar för café, restaurang, hotell och butik. 30 år i branschen och godare muffins, bullar, kakor och andra bageriartiklar än någonsin.

Läs mer
Nu kan du både ha och äta kakan
26 feb 2019

Nu kan du både ha och äta kakan

Gille kakor – inte att förknippa med ett Gille, dvs. ett medeltida brödraskap vars medlemmar gav skydd till varandra – är ett svenskt företag grundat på 60-talet. Varumärket Gille tillverkades av Kafé Gillet och snart blev de goda Gillekakorna så populära att man fick öppna en fabrik i närheten för att förse resten av Sverige. Den vita lådan med havreflan känns igen oavsett vart i landet man befinner sig. Idag är Gille en av världens största kaktillverkare och bakar omkring 1,5 miljarder kakor varje år.

Vad är ett fikarep utan Gillekakor? Gille kakor är starkt förknippat med det svenska fikat. En kaffe och en kaka på caféet sitter i ryggmärgen hos svenskarna och Gillekakorna stoltserar med många av de klassiska kakorna man förväntar sig vid ett gött kafferep. Gille har två stora bagerier i Örkelljunga och Åsljunga i Skåne och de över 200 medarbetarna bakar med både mjöl och kärlek. "När jag fick möjlighet att besöka bageriet i Örkelljunga fick jag smaka en helt nybakad och varm Gilleboll och det var som ni kan tänka er rätt gött" berättar Jacob Hillestad, VD outofhome.se. "Det skall bli otroligt roligt att få lansera det fina sortimentet av kakor och bakelser till våra många café-kunder runt om i Sverige".

Småkakor till café och konditori Bondkakor, Chokladdrömmar, Chokladkakor, Drottningkakor, Chokladflarn, Havreflarn, Pepparkakor, Finskorpor, Gillebollar och Hallonkransar. Detta är bara några av kakorna och godsakerna ett café eller ett konditori kan hitta i sortimentet från Gille. En av bästsäljarna är så klart det klassiska Havreflarnet - en tunn och krispig liten kaka med runt och söt smak. En given plats på fikabordet.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se