Guide

Klimatkompensera som företag
Guide 19 jun 2019

Klimatkompensera som företag

För ungefär två år sedan började vi klimatkompensera alla våra transporter. För två år sedan var vi ett annat företag, vi har fyrdubblat vår omsättning sedan dess och därmed även våra leveranser men klimatkompensationen är någonting vi är stolta över och håller fast vid. Här är nyheten vi skrev för två år sedan när vi berättade om vår satsning kring 100% klimatkompenserad transport. Vi vill med det här inlägget berätta om några av de lärdommar vi fått från satsningen för dig som går i tankarna om att klimatkompensera.

Vad innebär det att klimatkompensera?Väldigt förenklat så innebär det att du betalar en summa pengar för att minska utsläpp av växthusgaser någon annanstans. Rent konkret kanske det innebär att du subventionerar en modern och effektiv spis för en familj i Darfur. Familjen har sedan tidigare en traditionell ugn som tänds med kol och ved. Varje utbytt spis besparar 4 ton CO2 i utsläpp varje år. Du kan läsa mer och stödja ett sådant projekt här: goldstandard.org/projects/darfur-low-s...

Vad kostar det att klimatkompensera?En person i Sverige släpper ut ungefär 4,5 ton CO2 per år enligt The World Bank (2014). Att klimatkompensera 1 ton CO2 kostar 100-160 SEK beroende på vilket projekt du väljer att stötta på goldstandard.org. Att klimatkompensera för ett år av en privatpersons utsläpp kan alltså kosta så lite som 450 SEK. Det är dessutom en klimatkompensation med certifieringen Gold Standard. Med över 1400 olika projekt i över 80 länder samt säkerställt av tredje part är det en av de bästa sätten för att verkligen göra skillnad.

Läs mer
Vegetariskt på julbordet för restauranger 2018
Guide 15 nov 2018

Vegetariskt på julbordet för restauranger 2018

FN, WHO och forskarvärlden står eniga: för både miljöns och hälsans skull bör vi dra ner på vår köttkonsumtion, speciellt vårt intag av rött kött. Samtidigt vill vi få i oss all den näring kroppen behöver.

Bli en vinnare med vegetariskt på julbordet Du måste inte gå över till helt vegetariska rätter på ditt julbord än, men för den som vill lyckas med sin försäljning under julen är det hög tid att sluta underskatta vikten av att erbjuda vegetariska alternativ. I en undersökning gjord av Visitas från 2017 framkom det att nästan 4 av 5 tycker att julmat som tradition är viktig, och nästan en tredjedel av alla svenskar kommer att bli bjuden på ett julbord av sin arbetsgivare. Lägg därtill att ungefär en tiondel av den yngre generationen i Sverige kallas sig för vegetarianer, och närmare hälften av svenskarna är så kallade flexitarianer (människor som gärna byter ut vissa måltider från köttbaserade till vegetariska), så förstår man snabbt att detta är en trend som håller på att cementera sig och bli den nya normen.

Vegetariskt behöver dock inte betyda att du är begränsad till en torr bit isbergssallad med diverse hackade grönsaker. De vegetariska alternativen är idag många och kvaliteten på produkterna har höjts rejält, och i många fall dessutom sprungit förbi sina ”köttiga” motsvarigheter. Allt från veganska bullar och korvar, till burgare, pulled vego och formbar vegofärs som du kan forma på egen hand för att skapa dina egna favoritfärsrätter.

Läs mer
8 steg för restaurang, hotell och café att få kunder via nätet
Guide 29 okt 2018

8 steg för restaurang, hotell och café att få kunder via nätet

Allt fler människor söker på nätet för att hitta lunchrestaurangen, hotellet, caféet eller restaurangen på kvällen. Finns du där? Har ni en hemsida? Bra. Har ni inte en hemsida? Mindre bra. Ligger du med på startsidan om någon söker på din typ av mat + din stad eller ditt område?

Vad är SEO (sökmotorsoptimering)? Är begreppet helt nytt för dig? Det är helt okej! Kolla gärna på den här 3 minuter korta filmen för en kort introduktion.

Eftersom att vi jobbar med just internet tänkte vi att vi skulle sätta ihop en liten checklista för er som känner att ni inte riktigt har koll på det här. Några av er som läser har kanske stenkoll, men ni är så klart välkomna att läsa vidare ändå – kanske har vi någon vettig punkt här nedanför som ni inte har tänkt på.

Läs mer
5 goda skäl att handla Fairtrade till ditt cafe
Guide 15 okt 2018

5 goda skäl att handla Fairtrade till ditt cafe

Visst är det fantastiskt när små enkla val kan göra stor skillnad på andra sidan jorden? 7 av 10 svenskar handlar i genomsnitt en Fairtrade-märkt produkt i månaden och det finns mer än 2 200 olika Fairtrade-märkta produkter i Sverige idag.

Driver du ett café eller en restaurang har du möjligheten att göra ett litet enkelt val att välja Fairtrade och göra JÄTTESTOR skillnad. Ännu mer fantastiskt, tycker vi!

Så om vi börjar med grunderna. Vad är Fairtrade?Fairtrade är en oberoende produktmärkning. När du väljer Fairtrade-märkta produkter skapar du förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Läs mer
Köp- och leveransvillkor

Beställningar före lunch skickas samma dag och levereras normalt dagen efter, om du befinner dig mellan Ystad och Uppsala. Leveranser av frysta varor tar just nu ytterligare ca 1 dag extra. Vi tar väl hand om dina personuppgifter och tar din personliga integritet på största allvar.

Läs våra användarvillkor
Läs vår sekretesspolicy

Kundservice

Läs gärna svaret på våra vanliga frågor. Skulle du inte hitta det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

031-700 83 82
Helgfria vardagar: 9-12, 13-16
kundservice@outofhome.se